3 Mart 1982 tarihinde Diyarbakır'da hayata gözlerini açan Bihter Özdemir Dinçel, Ege Üniversitesi Felsefe bölümü mezunudur. Asıl işi tiyatroculuk olan Dinçel, Avrupa Yakası adlı dizideki "Zeynep Hacer Aksoy" karakteri ile ün yapmıştır. BKM Mutfak'ta yetişen ve buradaki başarılarıyla göz dolduran sanatçı, Ülkü Erakalın'ın yazıp yönettiği Dudaktan Kalbe isimli dizide oynamıştır. Aynı zamanda İzmir Devlet Tiyatrosunda 5 yıl boyunca görev yapmıştır. 

Bihter Özdemir Dinçel

SANATÇILIĞININ YANINDA YAZARLIĞIYLA DA ÖN PLANDA 
Başarılı sinema ve televizyon oyuncusunun bilinen ve en çok satan kitapları ise dikkat çekiyor. "Gebelere Balon: Hamilelik Hurafeleri", "Keşke Unutsam" ve "Toplu Oyunlar 1" eserlerini kaleme alan sanatçı başarılı oyunculuğuyla ön planda. Kendi yazdığı "Hiç", "Bak Bir Bulut Ağlıyor" ve tek kişilik "Ayna Ayna" oyunları ile "Evcilik" oyununda rol almıştır. "Ayna Ayna" oyunu İzmir ve İstanbul'da birçok kez sahnelenmiştir.

SANATÇININ TANINMA HİKAYESİ
2007 yılında Avrupa Yakası'nda Zeynep rolünü oynayan Bihter Özdemir, 2008 yılının Haziran ayında oyuncu Savaş Dinçel'in sahne tasarımcısı olan oğlu Barış Dinçel ile evlenmiştir. Çeşitli dergilerde deneme ve makaleleri yayımlanan Özdemir'in iki de reklam filmi çalışması bulunmaktadır.

Diyarbakır’da gündem olmuştu! Büyükşehir’den açıklama Diyarbakır’da gündem olmuştu! Büyükşehir’den açıklama

GENİŞ AİLE DİZİSİYLE EKRANLARIN TANINAN YÜZÜ OLDU
2009-2011 yılları arasında Kanal D ve Star TV'de yayımlanan Geniş Aile adlı dizide Nazan karakterini canlandırmıştır. 2011 yılında Yağmur Ali adında bir oğulları dünyaya gelmiştir. Televizyon ekranlarında ve tiyatro perdesi önünde izleyici ile buluşmaya devam etmektedir

Bihter Özdemir Dinçel’in yer aldığı dizi ve filmler şöyle: 
Dudaktan Kalbe,
Avrupa Yakası,
Karamel,
Kollama,
Haneler,
Geniş Aile,
Ali Ayşe'yi Seviyor,
Galip Derviş,
Kertenkele,
Bana Sevmeyi Anlat,
Tehlikeli Karım,
Mucize Doktor,
Baba,
Vay Arkadaş,
Mutlak Adalet,
Geniş Aile: Yapıştır,
Bir Şey Değilim,
Ailecek Şaşkınız,
Hareket Sekiz...

Muhabir: Devrim AKTÜRK