Diyarbakır’da özellikle yılbaşından itibaren gelen zamlar vatandaşları bezdirdi. Asgari ücretin 17 bin lira olmasıyla zamlarda üst üste gelmeye başladı. Özellikle ev kiraları ve gıdaya gelen zamlardan vatandaşlar bir hayli şikayetçi. Mücadele olarak vatandaşlara en çok hangi zamlardan etkilendiklerini sorduk, birbirinden farklı cevaplar aldık.

EN ÇOK KONUT VE GIDA ÜRÜNLERİ 
Diyarbakır’daki vatandaşlar en çok konut ve gıda ürünlerine gelen zamlardan dert yakındı. Özellikle Maraş merkezli depremlerden sonra Diyarbakır’da artan konut fiyatlarıyla ortalama kiralar 15 bin lirayı buldu.

İşte Mücadelenin mikronuna gelen vatandaşların cevapları…

Diyarbakır Surlarına çivi çakıldığı ortaya çıktı! Diyarbakır Surlarına çivi çakıldığı ortaya çıktı!

ULAŞIMIN 20 LİRA OLMASI ÇARŞILARI BOŞ BIRAKTI
Diyarbakır’da bir esnaf ulaşımın 20 lira olmasına tepki göstererek şu ifadeleri kullandı; “Ulaşımın 20 lira olması gerçekten çok fazladır. Herkes gidip gelemiyor. Adamın evi çok uzaktır yayan mı gelecek. Diyarbakır’da gariban adam, fakir adam çoktur. Geçtiğimiz yıllarda ulaşım 3-5 liraydı. Şimdi ise olmuş 20 lira. Biz bunu kabul etmiyoruz. Ulaşım zammı yüzünden çarşılar boş kaldı”

KİTAP FİYATLARI ÖĞRENCİLERİ MAĞDUR EDİYOR
Bir YKS öğrencisi ise kitap fiyatlarına gelen zamlara yakınarak; “Öğrenciler olarak kitap fiyatlarından çok şikayetçiyiz. Birçok öğrenci kitap almakta zorlanıyor. Ben LGS Sınavına hazırlanırken bir kitap 45 liraydı şimdi ise YKS sınavına hazırlanıyorum 250- 300 lira olmuş. Bu da öğrencileri mağdur ediyor” Diye konuştu.

SERBEST PİYASA BİZİ ÇOK ETKİLEDİ
Evli bir çift On gözlü köprüde demliği 500 liradan satılan demlik çay fiyatlarından yakınarak; “Çay içeceğiz aşağıya gidiyoruz geri dönüyoruz. Bir demlik çay olmuş 500- 600 lira. Aşırı pahalı olmuş. Serbest piyasa bizi çok etkiliyor” Diye konuştu.

Muhabir: Abdullah AKYOL