Diyarbakır’da semt pazarı isyanı! Büyükşehir’e çağrı Diyarbakır’da semt pazarı isyanı! Büyükşehir’e çağrı

Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı köylerde bin bir zahmetle üretilip toplanan turşuluk salatalıklar tezgahtaki yerini aldı. Tarladan tezgahlara, tezgahlardan sofralara konulan turşuluk salatalıkların kilosu 10 liradan satışa sunuldu.

"BUGÜN 10 LİRAYA BİR EKMEK BİLE GELMİYOR"
Sonbaharın gelmesiyle birlikte turşuluk salatalık mevsiminin de başladığını belirten seyyar satıcı Mehmet dayı, "Keşke tezgaha boşalttığımız kadar tarladan toplanması da bu kadar kolay olsaydı. İşçiler sabahtan akşama kadar en fazla bir çuval toplayabiliyorlar. Toplanıp çuvallara doldurulması çok zahmetli. Bugün 10 liraya bir ekmek bile gelmiyor artık, fiyatlarımız çok uygun. Vatandaş da bu fiyatlardan gayet memnun. Bu turşuluk salatalıkların dönemi en fazla 20 gün sürüyor" diye konuştu.

"FİYATLAR ÇOK UYGUN"
Alışveriş yaptığı sırada günümüz hayat pahalılığına rağmen fiyatların makul olduğuna dikkat çeken bir vatandaş ise, "10 lirayı bugün bir dilenci bile kabul etmiyor artık. Turşu da kış aylarının vazgeçilmezi arasında. Her yemeğin yanında yenilir. Fiyatı da çok uygun" diye konuştu.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL