Türkiye'de hızla artan enflasyon rakamları ve vatandaşın yaşadığı ekonomik sorunlar evlere giren kuruyemişleri de etkiliyor. Diyarbakır'da ise kuruyemiş fiyatlarının geçen yıla göre yüzde 100 üstünde bir zammın gerçekleştiği öğrenildi. Kuruyemiş esnafları da zam yapmayı istemediklerini ama kendilerine uygulanan kira artışı ile ulaşım yakıt masrafları gibi etkenler dolayısıyla zorlandıklarını aktardı.

FİYAT BAKIMINDAN LEBLEBİ VE FINDIK ÇOK TUZLU

Kuruyemiş esnafları geçen yıl kilosunu 40 liradan tüketiciye sundukları leblebiyi bu yıl 120 liradan sattıklarını söyledi. Yine geçen yıl kilosunu 200 liradan sattıkları fındığın kilosunun ise 400 liraya yükseldiğini belirtti.

ÇEKİRDEKLER DE ZAMLI

Esnaflar geçen yıl kabak çekirdeği kilosunu 18 liradan vatandaşa sattıklarını, bu yıl ise gelen zamlarla birlikte aynı ürünü 80 liraya verdiklerini belirtti. Aynı zamanda dakota isimli çekirdek ürünün kilosunun da 30 liradan 100 liraya yükseldiğini paylaştılar.

ZAMLARDAN BADEM VE YER FISTIĞI DA NASİPLENDİ

Geçen yıl kilosu 200 liraya satılan badem fıstığına yüzde 75 zam gelerek 350 liraya yükseldi. Yine geçen yıl kilosu 100 liraya satılan yer fıstığı ise yüzde 80 zamlanarak 180 liradan tüketiciye sunuluyor.

MEVCUT KURUYEMİŞ ÜRÜNLERİNİN FİYATLARI

Fındık (kg): 400 Lira

Diyarbakır'da temizlik kampanyası: Belediyeden çağrı Diyarbakır'da temizlik kampanyası: Belediyeden çağrı

Leblebi (kg): 120 Lira

Kabak Çekirdeği (kg): 80 Lira

Dakota Çekirdeği (kg): 100 Lira

Badem Fıstığı (kg): 350 Lira

Yer Fıstığı (kg): 180 Lira

Muhabir: Devrim AKTÜRK