Merkez Kayapınar ilçesi Talaytepe Mahallesi Maliye 2. Konutları yakınlarında bulunan Prof. Dr. Aziz Sancar İlkokulu’nda öğrenci velileri isyan ediyor. 2023 yılında hizmete açılan okulda, en ufak bir yağmurda okulun önünde biriken su ve çamur öğrencilerin okula gitmesini zorlaştırıyor. Okulda kantinin olmadığını, herhangi bir perde takılmadığını ve doğalgaz peteklerinin az açıldığını dile getiren veliler, yaşanan duruma tepki gösteriyor.

Salim Güran'ın oğlunun ifadesi ortaya çıktı! Salim Güran'ın oğlunun ifadesi ortaya çıktı!

BİRİ BAKIMLI, DİĞERİ SAHİPSİZ

Öte yandan aynı tarihte açılan Prof. Dr. Gazi Yaşargil İlkokulu’nun düzenli ve eksiksiz olduğunu belirten veliler, yan yana bulunan 2 okul arasındaki ayrıcalıktan şikayetçi. Okulun şartlarının düzeltilmesini isteyen veliler, yetkilere seslenerek okuldaki eksiklerin bir an önce giderilmesini istedi.

YETKİLİLERE BİLDİRMEMİZE RAĞMEN SORUN ÇÖZÜLMÜYOR

Şikayetçi olan bir veli ise şöyle konuştu: “Oğlum okula gitmek istemiyor. Okulun önü hep çamur okula gitmekte zorlanıyoruz. Diyarbakır’ın en modern yerinde böyle bir okulun olması şaşırtıcı. Okulda herhangi bir perde yok, kantin yok. Akıllı tahta yok. Sınıflar temizlenmiyor. Personel sayısı yok denilecek kadar az. Okulun bir güvenliği yok. Çocuğumun okulda mal ve can güvenliği hiçe sayılıyor. Biri gelip onu kaçırsa sorumluluğu kime ait olacak. Okulda herhangi bir kitap dolabı olmadığı için çocuklar ağır çantalarla okula girmek zorunda kalıyor. Hemen yanımızda olan Prof. Dr. Gazi Yaşargil İlkokulu gayet düzenli ve eksiksiz iken, Prof. Dr. Aziz Sancar ilkokulu birçok eksikle ve sorunla eğitim öğretime devam ediyor. Yetkililere bildirmemize, CİMER’e yazmamıza rağmen sorunlar hala giderilemedi. Her iki okul aynı tarihte yapıldı ancak aynı şartlara sahip değiller. Bu ayrımcılık neden yapılıyor anlamış değilim. Yetkililerden gerekli tedbirleri almasını rica ediyorum.”

Haber: Abdullah AKYOL

Editör: Abdullah Akyol