Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır İŞKUR işbirliği ile işsizlere yönelik 3000 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) başlatıyor. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğlu ve İŞKUR İl Müdürü Mustafa Yılmaz arasında imzalanan protokol ile 3000 kişiden 1.000'i Diyarbakır Valiliği ve bünyesindeki kurumlarda, 2.000 kişi ise 17 ilçe kaymakamlıklarına bağlı kurumlarda istihdam edilecek. Ayrıca programa katılacak 3.000 kişi, başvurular arasından noter kurası ile belirlenecek. Başvuru tarihi ise önümüzdeki günlerde Valilik tarafından açıklanacak.
Gençlere, kadınlara ve dezavantajlı gruplarda yer alan vatandaşlara destek olmak, mesleki beceri gelişimine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan programa başvurular http://esube.iskur.gov.tr, e-devlet (İŞKUR), Alo 170 ve İŞKUR Hizmet Merkezlerinden yapılabilecektir.
PROGRAMIN KAPSAMI
Diyarbakır Valiliği ve Diyarbakır İŞKUR İl Müdürlüğü iş birliğiyle 3.000 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) düzenlenecektir.
1.000'i Diyarbakır Valiliği ve bünyesindeki kurumlarda,
2.000 kişi ise 17 ilçe kaymakamlıklarına bağlı kurumlarda istihdam edilecektir.
BAŞVURU VE KATILIM ŞARTLARI
Programa başvuru yapacak kişilerin aşağıdaki şartları taşıması gerekmektedir:
İŞKUR'a Kayıtlı Olmak: Başvuru yapacak kişilerin İŞKUR'a kayıtlı olması zorunludur.
Yaş Şartı: 18 yaşını tamamlamış olmak.
Eğitim Durumu: En az Okur-Yazar seviyesinde eğitimli olması gerekmektedir.
Özel Politika Gerektiren Gruplar: Kadınlar, engelliler, eski hükümlüler, terör mağdurları ve diğer dezavantajlı gruplar öncelikli olarak değerlendirilecektir.
İşsizlik Durumu: Başvuru yapacak kişilerin başvuru tarihi ile son bir ayda işsiz olması gerekmektedir. Bir katılımcı bu programda en fazla 140 fiili gün yararlanabilir.
Hane Geliri: Programa başvurulan adreste yer alan hane geliri net asgari ücretin 2 katından fazla ise o hanedeki insanlar bu programdan yararlanamaz.
PROGRAM DETAYLARI
Çalışma Süresi: Program kapsamında kişiler, 10 ay süreyle çalışacaktır.
Çalışma Şartları: Katılımcılar, haftada üç gün, günlük 7.5 saatten toplam 22.5 saat çalışacaktır.
Eğitim ve Rehberlik: Program kapsamında katılımcılara mesleki eğitim, işbaşı eğitimi ve rehberlik hizmetleri verilecektir.
Ücret: Katılımcılar, Günlük 1.083 TL cep harçlığı alacak olup aylık gittiği gün sayısınca bir sonraki takip eden ilk haftasında ücretleri adına otomatik açılan banka hesaplarına yatırılacaktır.
Sosyal Güvence: Katılımcılar, çalıştıkları süre boyunca Genel Sağlık Sigortası(GSS) kapsamında olacaktır.
BAŞVURU SÜRECİ
Başvurular; esube.iskur.gov.tr, e-devlet (İŞKUR), Alo 170 ve İŞKUR Hizmet merkezlerinden yapılabilecektir. Başvuru tarihleri ile ilgili bilgilendirmeler ve duyurular için Valiliğimiz ile İŞKUR’un web sitelerini takip edebilirsiniz.
PROGRAMDA VERİLECEK EĞİTİMLER
İş sağlığı ve güvenliği eğitimi
Bağımlılıkla mücadele eğitimi
İş ahlakı, motivasyon ve stres yönetimi eğitimi
Kişiler arası ilişkiler ve etkili iletişim eğitimi
Finansal okuryazarlık eğitimi
İş Arama Becerileri
CV Hazırlama
Mülakat Teknikleri
Meslek Seçmenin Önemi ve Geleceğin Meslekleri