Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen kentlerden biri olan Diyarbakır’da, yıkılan 6 binanın enkazından şu ana kadar 344 cenaze çıkarılırken, 900’ün üzerinde de yaralı var. Bağlar ilçesi Sento Caddesi üzerinde Işık Apartmanı, Mevlana Halit Mahallesi 482’nci sokakta Hisami Apartmanı, Yoldaş Apartmanı’da arama kurtarma çalışmaları dün itibariyle sonlandı.

Yenişehir ilçesi Elazığ Caddesi üzerinde 8 katlı Diyar Galeria İş Merkezi, Bağlar ilçesine bağlı Tesisler Semti’nde Serin 2 Apartmanı ve Yenişehir ilçesi Ofis Semti’nde Sözel Apartmanı’da ise arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

MORG KAPILARI İNSAN DOLU

Enkaz altında çıkarılanlara ait cansız bedenlerin kaldırıldığı hastanelerin kapısında onlarca kişi, cenazelerini bekliyor. Kentteki hastanelerden Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi önünde çaresizce bekleyen onlarca kişi, morglarda teslim alınacak cenazeleri bekliyor.

Morg kapısında biriken insanlar, sürekli ağıt yakıyor.

Editör: Mücadele Gazetesi