Diyarbakır futbolunun önemli simaları arasında yer alan, bölgede ilk kez Diyarbakırspor’un Süper Lig’e çıktığı dönemin teknik direktörüydü Zeynel Soyuer. Yalnızca bir yıl çalıştırdı kulübü. 1976/77 sezonunda görev aldığı Diyarbakırspor şampiyonluğunun mimarları arasındaydı. İşte 4 Mayıs 1977 tarihinde Mücadele’nin haberi ve Soyuer’in demeçleri:

“Diyarbakırspor’u sırtında şampiyonluğa götürüyor!

Bir zamanlar Ankara'nın güçlü ekibi Gençlerbirliği'nde oynadığı başarılı futbol ve korkunç sürati ile bir yıldız gibi parlamıştı Zeynel Soyuer. Çok ama çok süratli idi. Bunun içinde kendi sine "Rüzgarın oğlu Zeynel" denilmeye başlandı. Lakabı yalnız "Rüzgarın oğlu" değildi.

Gittikçe şöhreti artan genç adama korner atışlarında topu kimseye değdirmeden ağlara gön derdiği için "Falsocu Zeynel" denmeye de başlanmıştı.

Futbolu bırakalı yıllar oldu Ancak "Yiğit lakabı ile anılır." sözünün gereği hâlâ da öyle tanınır, öyle çağrılır "Rüzgarın oğlu Zeynel" Evet. Türk futbolunun ender yetiştirdiği yıldızlardan Zeynel Soyuer "Futbol benim hayatım" dercesine yine Türk futbolunun içinde yetişti. Futbol dünyamızın gözdeleri arasında. Trabzonspor'un herkese parmak ısırtan, başarılı çıkışına rakip gösterilen bir takımın antrenörü şimdi Zeynel Soyuer.

Şu anda İkinci Türkiye Ligi Kırmızı Grubunda şampiyonluğun tek adayı olan Güney Anadolu'nun futboldaki ihtilali Diyarbakırspor’u sırtlamış şampiyonluğa götürüyor genç adam.

Sevdiklerini coşturan, düşmanlarını çatlatan bir azim ve hırs içinde. Evet "Rüzgârın oğlu Zeynel" şimdi de takımını liglerde fırtına gibi estirip şampiyonluğa koşturuyor.

"Rüzgarın oğlu Zeynel" rüzgar gibi bir takım getiriyor Birinci Türkiye Ligi'ne.

DESTEĞİNİ HALKTAN ALAN BİR TAKIM

Kendisine yabancı bir kentte ve kişiler için de geçen koca bir yılda elbette Zeynel Soyuer çok şeyler, çok tecrübeler edinmişti. Diyarbakır'a gelirken, kim bilir ne düşünceler içinde idi. Değişik bir yöre ve toplum içinde kendisini en fazla etki altında bırakan şeyin ne olduğunu öğrenmek istedik. İşte genç ve başarılı çalıştırıcının ilginç yanı.

"Halkın desteği beni en fazla sevindiren ve etki altında bırakan olay olmuştur. Bir toplum kendi içlerinden çıkan ve kendilerini temsil eden bir takımı ancak bu kadar destekleyebilirdi.

Yöneticisi, futbolcusu ve taraftarları ile mey dana gelen kenetlenme bence Diyarbakırspor un başarısında en büyük rollerden birisini oynamıştır. Geçen sezondan böyle olmuş, bu sezon da böyle olmuştur.

Diyarbakırspor yenileniyor! Otobüsü ve forması beğeni kazandı Diyarbakırspor yenileniyor! Otobüsü ve forması beğeni kazandı

AİLE HAYATIM

Son olarak genç ve başarılı çalıştırıcının özel hayatına girmek istedik.
Evine bağlılığı ile Diyarbakır’da herkesin takdir ve sevgisini kazanan Soyuer yaşantısı boyunca ailesinden gördüğü desteği en büyük şansı olarak görüyor ve şöyle devam ediyor, 
“Eşim Tülin ile mutlu bir evlilik yaptık. Bu evlilikten de iki erkek bir kız evladımz oldu. Tüm yorgunluğumu onların yanında atıyor ve onlardan sonsuz bir güç alıyorum. Bence bir erkeğin iş hayatında başarıya ulaşmasında eşinin çok büyük yardımları olmaktadır. Bu da bir yerde benim ansım herhalde. Tülin ile beraber kurduğumuz yuva bana çok şeyler vermiştir ve her konuda gücüme güç katmıştır” dedi.

İŞTE DİYARBAKIRSPOR

Futbol dünyamızda bir görüş hemen hemen gelenek haline gelmiştir. Bir takımın başarısızlığıı ve başarılı oluşu o takımın çalıştırıcısı için bir değer ölçüsüdür. Bu durum çalıştırıcılar üzerinde her zaman tepkisini benzer şekillerde gösterir”
İşte arşiv haberi:

Muhabir: Onurcan Güler