Vekin Aktan aktif futbol oynadı, Diyarbakırspor’un kurulmasına öncülük etti, Diyarbakırspor’un büyük başarılarında başkanlık ve yöneticilik yaptı. Aktan, vefatı üzüntü yarattı

Efsane Diyarbakırspor’un Efsane Başkanı Hayatını Kaybetti!

Vekin Aktan aktif futbol oynadı, Diyarbakırspor’un kurulmasına öncülük etti, Diyarbakırspor’un büyük başarılarında başkanlık ve yöneticilik yaptı. İş insanı olarak hemşehrilerine kol kanat gerdi. Aktan ailesine taziye ziyaretinde bulunan Diyarbakırspor’un son şampiyon Başkanı Dr. Abdurrahman Yakut, geçen yıl Vekin Aktan'ı ziyaretinde çekilen videoyu paylaştı. Yakut,"Vekin amca sadece Diyarbakır için değil Türkiye için bir değerdi" diye konuştu.

Dün İstanbul'da vefatı eden iş insanı Vekin Aktan, Diyarbakır sporuna yaptığı katkılarla da biliniyor.

Diyarbakırspor’un kuruluşuna öncülük eden Yıldızspor'da aktif futbol oynayan Vekin Aktan, daha sonra başkanlığını yaptığı Diyarbakırspor’u o dönem Türkiye'nin en önemli kulüplerinden biri haline getirdi.

Sporla olan bağı hiç kopmadı. Birçok dönemde Diyarbakırspor’a maddi ve manevi katkılarda bulundu.

VİDEODA ESKİ GÜZEL GÜNLERİ ANLATIYOR 
Diyarbakırspor’un eski başkanı Dr. Abdurrahman Yakut'un vefat etmeden önce ziyaret ettiği Vekin Aktan, çekilen videoda eski güzel günleri anlatıyor. Yakut, bu kez vefatından sonra İstanbul'da Aktan ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Vekin Aktan'ın gerek Diyarbakır gerekse Türkiye için önemli bir değer olduğunun altını çizen Yakut, "Diyarbakırspor başta olmak üzere çok önemli hizmetlerde bulundu. Renkli bir kişiliği vardı. Hemşehrilerine ve memleketine ayrı bir değer verirdi. Mekanı cennet olsun. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum " diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi