Henüz 17 yaşındayken hem kulüp başkanlığı hem de sporculuk yapan iş insanı Başkanı Akyol, bir zamanlar Süper Lig’de de boy gösteren ve son yıllarda Bölgesel Amatör Ligi’nde (BAL) mücadele eden Diyarbakırspor’un yeni kulüp başkanı oldu. Sosyal medyada ise, Akyol’un kim olduğu sorusu merak konusu oldu.

HAYATININ UZUN BİR ÖMRÜ SPOR İLE GEÇTİ
Her yıl düzenli olarak sokak çocuklarına spor malzemesi yardımlarında bulunan Akyol, 1969 yılında Diyarbakır'da dünyaya geldi. İlkokulu Kayapınar'da okuyan Akyol, ardından ise Ali Emri Ortaokulu ve lisesinde orta eğitimini tamamladı.

Diyarbakırspor’un Yeni Başkanı Belli Oldu! İddialı Konuştu

HEM FUTBOL OYNADI, HEM DE KULÜP BAŞKANLIĞI YAPTI
Henüz 1986 yılında Tarımspor’da kulüp başkanlığı koltuğuna oturan Akyol, 1996 yılında Çukurova Üniversitesi Tarım Makineleri bölümünde okudu. 1997 yılında ise Tarımspor kulübünü Kayapınar Belediyesi'ne hibe etti. Aynı zamanda futbolun yanı sıra Diyarbakır'da müteahhitlik yapan Akyol, 1998 yılında Diyarbekirspor Kulübü'nün başkanlığı ve Çaykur Bölge Müdürlüğü Sendika Başkanlığı yaptı.

Diyarbakırspor’un Yeni Başkanı Belli Oldu! İddialı Konuştular

Diyarbakırspor ayağa kalktı hedeflerini duyurdu! Diyarbakırspor ayağa kalktı hedeflerini duyurdu!

PEK ÇOK AMATÖR KULÜBE BAŞKANLIK YAPTI
Öte yandan Akyol, 2010 yılında Beşyüzevlerspor adını değiştirerek Yeni Diyarbakırspor Kulübü ismini yaptı daha sonra ise değiştirerek, Yeni Diyarbekirspor Kulübü olarak düzeltti. Akyol, Diyarbakırspor 1968 Kulüp Başkanlığı görevini de uzun yıllar başarıyla yürüttü. 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek olan yerel seçimler için Cumhur İttifakı ortak adayı olarak AK Parti tarafından Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinden Belediye Başkan adayı olarak gösterildi ama seçimi kaybetti.

Muhabir: Devrim AKTÜRK