25 Nisan’da İstanbul Ümraniye’de gerçekleştirilen lansman ile dünyada ilk kez Türkiye’de tanıtılan Renault Duster, Bursa’da bulunmakta olan Oyak Renault Otomobil Fabrikaları’nda üretilecek. Peki otomobilin özellikleri arasında neler var? Yanıtı haberimizde…

Türkiye'nin en uzun yaşayan insanı Bitlisli Zaro Ağa kimdir? Türkiye'nin en uzun yaşayan insanı Bitlisli Zaro Ağa kimdir?

DÜNYADA İLK TANITIMI TÜRKİYE’DE YAPILDI

25 Nisan’da ilk kez tanıtımı yapılan araba, Renault imzası taşımakta. Güçlü bir tasarım sunan yeni Renault Duster, iki veya dört çekişli motor seçenekleri ile yollara çıkmaya hazırlanıyor. Araç sahibi olmak isteyen kullanıcılar için ön sipariş sistemi Mayıs ayının sonlarına doğru açılırken aracın özellikleri ise, 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilen, 130 hp gelişmiş 1,2 litre yarı hibrit motor seçeneği bulunmakta. Aynı zamanda araç 4x4 sistemiyle de sunulmakta. 3 silindirli turbo benzinli motoru, yaklaşık yüzde 10 yakıt tasarrufu ve akıcı bir sürüş içi ek tork sağlamak üzere 0,8 kWsa kapasiteli 48V batarya ile de desteklenmekte.

Yeni Renault Duster aynı zamanda 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilen 130 hp gelişmiş 1,2 litre yarı hibrit motor seçeneği ve 4x4 güç-aktarma sistemiyle de sunuluyor. 3 silindirli turbo benzinli motoru, yaklaşık %10 yakıt tasarrufu ve daha akıcı bir sürüş için ek tork sağlamak üzere 0,8 kWsa kapasiteli 48V batarya ile desteklendi. Bu versiyonun ortalama tüketimi 6 lt/100 km ve CO2 emisyonu ise 136 gr/km.

Türkiye’de 17 bin ila 20 bin arası satış yapan Dacia Duster’ın ardından şimdi birde Renault Duster modeli ile yeni bir rekor hedefleyen firma, yeni aracın yollara çıkması için çalışmalara devam ediyor. Aracın yollarda olması şimdiden heyecanla bekleniyor.

Muhabir: Ejder Ediz IŞIK