2023/24 sezonunda Kulüp Başkanı olarak Amedspor’un şampiyonluğunda ve tarihinde ilk kez TFF 1. Lig’e çıkmasında büyük emekleri olan Aziz Elaldı, gündeme ve geçtiğimiz sezona dair açıklamalar yaptı.

Azizelaldı Ersunyanal (1)

MÜCADELE SORDU ELALDI YANITLADI

Mücadele: Amedspor şampiyonluğu sınırları aşarak büyük sevinç yarattı. Bu başarının tüm taraftarı motive etmesini Amedspor Başkanı ve camiası olarak nasıl değerlendiriyorsunuz?

AMEDSPOR BÜTÜN KÜRTLERİN TAKDİRİNİ KAZANMIŞ BİR KULÜP

Aziz Elaldı:  Amedspor bir Kürt şehri olan Amed’in takımı olsa da, sadece öz kaynaklarıyla verdiği varoluş mücadelesi sebebi ile bütün Kürtlerin takdirini, beğenisini, sevgisini ve saygısını kazanmış bir kulüp. Yıllardır deplasmanlarda gördüğümüz üzücü muameleler, sadece bizim taraftarlarımıza uygulanan ve mantıklı bir zemine oturtulamayan deplasman yasakları gibi maruz kaldığımız bir çok adaletsizlikler de, Kürt olan ve olmayan vicdan sahibi birçok futbolseverin takımımıza olan aidiyetini arttırmıştır.

Burası Santiago Bernabéu Değil Diyarbakır! Amedspor (2)

Mücadele: Amedspor İkinci Lig şampiyonluğu ardından Ulusal ve Uluslararası kamuoyundan nasıl tepkiler aldı? Şampiyonluk sonrası Kulübe sponsorluk teklifleri geldi mi?

AMEDSPOR’A SPONSORLUK VE REKLAM TEKLİFLERİ VAR MI?

Aziz Elaldı:  Ulusal liglerimizin hepsinde mücadele veren birçok kulüpten ve uluslararası kulüplerden çok sayıda tebrik aldık. Şampiyonluğumuz sonrası aldığımız tebriklere ve davetlere istinaden; Yakın geçmişte başladığım uluslararası ve ulusal seyahatlerime, aralıksız devam ediyorum. Avrupa’nın ve Türkiye’nin her şehrinde gördüğümüz sevgi gösterileri, saygı ve coşku, yorgunluğumuzu unutturuyor. Diğer sorunuza istinaden de; evet uluslararası ve ulusal birçok firmadan bize gelen sponsorluk ve reklam teklifleri var. Gerekli komisyondaki yönetici arkadaşlarımız, kulüp menfaatleri çerçevesinde, gerekli çalışmaları yapıyorlar. Yakın zamanda sponsorluk çalışmalarının neticeleri de, değerli kamuoyu ve sevgili Amedspor severleri ile paylaşılacaktır.

Vali ayrı TFF ayrı dedi! Beklenen rapor Amedspor'a ulaştı Vali ayrı TFF ayrı dedi! Beklenen rapor Amedspor'a ulaştı

amedspor-aziz elaldı-1

Mücadele: Amedspor Türkiye futbol camiasında prensipleriyle tanınan teknik direktörlerden Ersun Yanal ile anlaştı ve Ersun Hoca bir açıklamasında Amedspor’u Avrupa standartlarında bir futbol takımı yapacağını belirtti. Avrupa standartlarında bir Amedspor yaratılması için yeni transferlerden, çalışma sisteminin oluşturulmasına kadar Ersun Hoca ile nasıl bir eşgüdüm çalışması içerisinde olacaksınız?

AZİZ ELADLI’DAN ERSUN YANAL YORUMU

Aziz Eladlı: Ersun Yanal hocamız Süper Lig şampiyonluğu da olan, ulusal ve uluslararası takdir ve saygı gören birkaç yerli milli takım hocalarımızdan biri. Kendisi ile koordineli ve uyumlu bir süreç içerisindeyiz. Bütün planlamamızı sadece bu seneki şampiyonluğa göre değil, uzun vadede kalıcı olacak kurumsal ve kalıcı başarılara dair yapıyoruz. Anlık başarılar geçicidir, Kalıcı başarılar zaman alır. Kendisi ile sabırla, fedakarca, özveri ile yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Taraftarımız bizlere güvensinler ve sabır göstersinler lütfen.

Ersunyanal 1

Mücadele: Türkiye’de en çok deplasman ve seyircisiz maç oynama cezası alan takım Amedspor oldu. Birçok deplasmanda Amedspor ırkçı muamelelere maruz kaldı bu konu hakkında neler söylemek istersiniz?

AMEDSPOR’UN DEPLASMAN YASAKLARI

Aziz Elaldı:  Türkiye’de hatta Dünya’da bunun başka bir örneği daha var mı bilmiyorum ama evet yaklaşık 10 senedir, mücadele ettiğimiz gruplarda, şehir ve ev sahibi kulüp fark etmeksizin deplasmanlarda taraftarlarımız stadyumlara alınmıyor. Bu konuda girişimleriniz yeterli gelmiyor. Yerli basında da bu konu maalesef çok yer bulmuyor. Bu ayıp hepimizindir ve yeni sezon öncesi ilgili makamlar ve il güvenlik kurullarınca bu ayıbın ve sorunun ivedilikle çözülmesi gerekiyor.

Amedsporstadyum Taraftar

Mücadele: Bilindiği üzere Osmanlı İmparatorluğu döneminde Amed ismi resmi olarak kullanıldı. Yine Osmanlı İmparatorluğu’nun kaşif yazarlarından Evli Çelebi meşhur seyhatnamesinde Amed kentinin ismini kayıt altına almıştır. Amedspor Kürtçe olan isminden dolayı ne tür zorluklarla karşı karşıya kaldı ve kalıyor?

ELALDI’DAN AMED İSMİ YORUMU

Aziz Elaldı:  Evet Amed ismi, bu şehrin bilinen en eski ve asıl ismi. Anadilimiz Kürtçe olan Amed ismini kullanmadan önce de, Diyarbakır kulüpleri, diğer deplasmanlarda, spor müsabakalarında olmasını istemediğimiz muamelelere maruz kalıyordu. Lâkin ismimiz anadilimiz olan Kürtçe olan Amed ismini aldıktan sonra, maruz kaldığımız ideolojik, sosyolojik, fiziksel, psikolojik vb saldırılar arttı. Bunları gayri ahlaki ve yanlış buluyoruz. Bu tarz saldırıların sebebi ülkemizde giderek artan eğitim eksikliğidir. Son zamanlarda başta artan ekonomik sıkıntılar olmak üzere birçok sebep, holiganizm ve ırkçı saldırıları tetikliyor.

Deplasmanlarda cahil ve genç olarak tanımladığımız insanların yaptıklarını, asla o şehrin bütün halkına da mal etmiyoruz. Batı’da yaşayan birçok kimsenin, hangi ırk, millet ve halktan olursa olsun, Amedspor’u sevdiğini ve saygı duyduğunu biliyoruz. Birçok sefer bu tarz sevgi gösterileri ve güzel ev sahipliklerini de yaşadık. Biz gördüğümüz ve bundan sonra spor camiasında daha çok görmek istediğimiz bu tarz şık, kibar, nazik ve örnek ev sahipliklerinin daha çok dile getirilmesini ve gündem olmasını tercih ediyoruz. Yakın tarihte göreve başlayacak olan yeni TFF yönetiminden de, yıllardır maruz kaldığımız bu tarz üzücü olaylara, bir çözüm üretmelerini ve bize yardım etmelerini bekliyoruz.

Muhabir: Fatih SURUÇ