Mücadele’nin 12 Ocak 1975 tarihli arşiv haberinde, sarı kırmızılılar Diyarbakır’a gelmek istemişler ancak başarılı olamamışlar. İşte arşiv haberi:

“G.Saray’ın Diyarbakır’a gelmesi ertelendi

Diyarbakır Malabadi Köprüsü aşıkları kavuşturamadı Diyarbakır Malabadi Köprüsü aşıkları kavuşturamadı

11 Ocak 1975 günü Diyarbakırspor’la bir karşılaşma yaptıktan sonra Elazığ’a geçeceği bildirilen Galatasaray’ın Elazığspor’un gerekli mali konuları halledememesi yüzünden Diyarbakır’a gelemeyeceği öğrenilmiştir.

Elazığsporlu yöneticilerin ön anlaşma uyarınca yatırılması gereken meblağı yatırmaması sonunda Galatasaray’ın Diyarbakır’a gelmeyeceği anlaşılmıştır.

Bu konuyla ilgili olarak Diyarbakırsporlu yöneticiler şöyle konuşmaktadırlar. Bizler daha önceki Beşiktaş ve Fenerbahçe müsabakalarını organize ederken gerekli koordineyi ve maddi olanakları tebin gerçekleştirmiştir.

Bu defa Galatasaray’la oynanması planlanan müsabakaların organizesini Elazığsporlular yapacaklardı. Bizlerde kendimize düşen 70 bin lirayı ödeyecektik. Öğrendiğimize göre, Elazığsporlu yöneticiler kendilerine düşen ödemede müşkülata düştükleri için Galatasaray karşılaşmaları da oynanmayacaktır. Diyarbakırspor olarak taraftarlarımıza Galatasaray’ı da izleme imkanını mutlak surette sağlamaya kararlıyız. Önümüzde doğacak ilk fırsattan istifade yoluna gideceğimizi Diyarbakırspor taraftarına ve spor camiasına duyurmak isteriz”

İşte arşiv haberi:


Muhabir: Onurcan GÜLER