Fatih SURUÇ- ÖZEL HABER

MÜCADELE HABER- Koronavirüs salgınına İçişleri Bakanlığı’nın genelgesiyle otobüs firmalarının yolcu taşıma kapasitesinin yüzde 50’si oranında yolcu kabul etmesi ve seyahat kısıtlaması kararının kendilerini perişan ettiklerini iddia eden Doğu İlçe Garajı esnafı,  yıllarca burada şehiriçi ve şehirlerarası hizmete veren birçok esnafın kontak kapattığını ve bu yüzden çok büyük zarara uğradıklarını ifade ettiler.  Ulaştırma Bakanlığın, 10 km başına 3,5 TL alınması kararına rağmen bu fiyatın altında ücret aldıklarını belirten Doğu İlçe Garajı esnafı,  “Yani 35-40 TL almamız gerekirken Diyarbakır, Mardin ve Kızıltepe arasında 25 TL’ye düşürdük. Ama buna rağmen yine de iş güç yok. Kiralarımızı ödeyemiyoruz. Özellikle de son 2 aydır perperişanız. Gün be gün mağdur oluyoruz. Ne bir yolcu var ne de burayla ilgilenen bir yetkili var. Burada hiçbir hizmet yok. Her yer dökülüyor ve hijyensiz. Burayı yenilesinler” diyerek yetkililere yardım ve restorasyon çalışması için çağrıda bulundular.

Diyarbakır’da 2 sene önce Batı İlçe Otogarı’nı hizmete açılmasının ardından yıllarca hizmet veren Merkez  Yenişehir İlçesi Şehitlik Mahallesi’nde faaliyet gösteren Doğu İlçe Garajı (eski ilçe otogarı) deyim yerindeyse kaderine terk edildi. Hiçbir hizmet ve bakımın olmadığını dile getiren Batman, Çınar, Mardin, Mazıdağı ve Bismil dolmuş yetkilileri ve şoförleri, yetkilileri göreve davet etti.

“YAKLAŞIK BİR MİLYON İKİ YÜZ BİN TL AYLIK ZARARIMIZ OLDU”

Konuya ilişkin konuşan Çevre il ve ilçe Otogarı Dernek Başkanı Günay Mehmetoğlu, “Covid 19 yani virüs döneminde Seyahat kısıtlaması nedeni ile çevre il ve ilçelerden gelen münübüs ve yarım otobüsler bölgenin Merkezi olan Diyarbakır’ımıza yaklaşık 1000 araç düzenli ve günü birlik olarak Hizmet ediyorlar. Virüs salgını nedeni ile 220 aracım 2 ay boyunca kontak kapatmak zorunda kaldık. Bizi maddi olarak büyük bir zarara uğrattı. Yaklaşık Bir milyon iki yüz bin TL aylık zararımız oldu. Kendi firmamı örnek göstersem günlük sefer sayımız corona dan önce 60 veya 70 araç düzenli olarak Batman’a gider ve gelirdi bu yaklaşık 1100 yolcu kapasitesi demektir. Bir ilin Diyarbakır’a olan yolcu net sayısını size söylüyorum ve bununla beraber yaklaşık 12 il ve o illerin ilçeleri Diyarbakır’a gelip gidiyorlardı. Ama şimdi seyahat kısıtlaması yasağı kalktığı halde günlük Batman iline en çok 15 veya 20 araç göndere biliyorum ruhsat kapasitenin yarısı yani 8 yolcu ve kişi başı 25 TL ile hizmet vermekteyiz” dedi.

“BİZİMLE İLGİLENEN DERTLERİMİZİ DİNLEYEN KİMSE YOK”

Doğu İlçe Garajı’nda Mardin Kızıltepe arası 17 yıldır Şoförlük yapan Abidin Solhan da, “Malum hastalıktan dolayı bu aralar işlerimiz baya düştü. Yolcu sayılarımızda yarı yarıya düşürüldü. Ulaştırma bakanlığın verdiği genelgeyle 10km başına 3,5 TL yapılması gerekirken bizler yapmadık. Yani 35-40 TL almamız gerekirken Diyarbakır, Mardin ve Kızıltepe arasında 25 TL’ye düşürdük. Önce ki fiyat 18 TL’ydi.  Burada rutubet çok var. Özellikle kışın perişan oluyoruz. Yetkililere çok kez haber verdik. Bize yapılacağını söylediler ama perişan durumdayız. Başta burası Batı garajına taşınacaktı. Büyük otogarın yanına, sonra bizler Batman, Çınar, Mardin, Mazıdağı ve Bismil olarak itiraz ettik. Bizim yolcularımız orada perişan olur diye burada kalmayı tercih ettik. Taşınmayacağımız için tadilat sözü verildi. Şuan da oda yapılmıyor. Sürekli bizimle ilgilenen dertlerimizi dinleyen kimse yok” diye konuştu.

“DEVLETTEN DE BİR DESTEK ALAMADIK”

Batman Diyarbakır Birlik yetkilisi Ramazan Mehmetoğlu ise, “Ulaştırma Bakanlığın kararlaştırdığı fiyattı uygulayamadık. Çünkü bizim milletimiz fakirdir. Bizim resmi fiyatımız 25 TL’dir. Daha önce indirim yapıp 18 TL alıyorduk. Şimdi resmi fiyat olan 25 TL’den yolcu alıyoruz ama bize yinede yetmiyor. 2 ay da çalışmadık. Bir kazancımız olmadı, ayrı bir gelirimiz de yoktur. Artı devletten de bir destek alamadık. Şuan çalışan kaptan arkadaşlar ise sadece yolcular mağdur olmamak için çalışıyorlar. Yani yine kazancımız yoktur. Diyarbakır neslinde iki tane ilçe garajı görev yapıyor. Batı doğu diye ayrım yaptılar. Oysa batıda olan hiçbir ilçemiz yoktur. Kirayı şuan MED AŞ’ye veriyoruz. Daha önce Diyar A.Ş’di şimdi ise MED A.Ş old” diye konuştu.

“DÜKKÂNIMIN ÜS TARAFI HEP YOSUN BAĞLAMIŞ DURUMDA”

İlçe garajında Büfe dükkânı işleten Ender Duraner isimli esnaf da, “Korona virüs bizi yüzde yüz etkiledi. Hiçbir araç çalışmıyordu. 2 haftadır çalışıyor oda virüden dolayı kimse gelip gitmiyor. Garaj boş durumdadır. Biz evde sıkıldığımız için gelip iş yerlerimizi açıyoruz. Yoksa evde oturmamız gerekiyor. Bütün iş yerlerin çatıları akıyor. Dükkânımın üs tarafı hep yosun bağlamış durumda. Bütün yazıhane ve büfeler aynı durumdadır. Yağmur yağınca olduğu gibi içeriye giriyor. Bir an önce bir şeylerin yapılmasını istiyoruz. Burası sanki gözden çıkartılmış gibi biz öyle hissediyoruz” dedi.

“BELEDİYE BİZİMLE REKABET İÇERİSİNDE ÇALIŞIYOR”

Bismil Diyarbakır arasında çalışan şoför Erdal Atılgan ise, “7 TL karşılında kapasitenin yarısıyla yolcu alıyoruz. Bizde koronadan dolayı mağduruz. Ayrıca koronadan önce de Belediye bizimle rekabet içerisinde çalışıyor. Her ilçeye yarım saatte bir araç kaldırarak bizlerle rekabet halindeydi. Şuan koronadan dolayı çalışmıyorlar ama biz yine de zararına çalışıyoruz. Bizim isteğimiz belediye araçları çalışmaya başladığında bizimle rekabet halinde çalışmamasıdır. Yolcu fiyatlarımız ise 2008’den bu yana aynı olup yükletilmesini istiyoruz. Dekorasyonu ister kendileri yapsın daha bize yardımcı olsunlar biz kendimiz yapalım. Belediye yetkililerinden biriside bir gün galipte bizim sorunlarımızı dinlemediler” şeklind ekonuştu..”

Öz Bingöl Truzim yetkisi Zafer Umay ise, “Fazla bakım yok buralarda kimse galipte ilgilenmiyor. Aylığımızı her ay veriyoruz. Bakım için talep de ettik” dedi.

BATI İLÇE OTOGARI 2 SENE ÖNCE HİZMETE GİRMİŞTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentin batı taraflarında kalan dış ilçelere giden gelen vatandaşların ulaşımlarını kolaylaştırmak, şehir içi trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla inşa ettiği ve  9 Temmuz 2018’de hizmete açtığı Batı İlçe Otogarı, 7 ilçe ve 5 mahalleye ulaşım sağlayacak şekilde hizmet veriyor.  Diyarbakır Şehirlerarası Terminal İşletmeleri’nin (DİŞTİ) bitişiğinde yer alan Batı İlçe Otogarı ,“Ergani, Çüngüş, Çermik, Dicle, Eğil, Kocaköy, Silvan ilçeleri ile Bismil Eski Yolu, Sarıca, Kaygusuz, Özekli, Dede ve Meydan Mahallelerine seferler düzenliyor

MIZRAKLI YENİLENECEK DEMİŞTİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı iken Doğu İlçe Otogarı’nı ziyaret eden Adnan Selçuk Mızraklı ve beraberindekiler, buradaki esnaflarla bir araya gelmişti.

İlçe garajının sahasını gezen Mızraklı, Doğu İlçe Garajının yenilenmesi için Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan projeyi incelemiş, çalışmaların en kısa sürede başlayacağını belirtmişti. Denetimin ardından garaj esnafıyla bir araya gelen Mızraklı, esnafların yaşadıkları sorunları çözmek için gerekli özenin gösterileceğini açıklamıştı.

Editör: TE Bilisim