Dicle Üniversitesi öğrencisi Beyzanur İke hayatını kaybetti! Dicle Üniversitesi öğrencisi Beyzanur İke hayatını kaybetti!

Uzun zamandır beklenen ÖSYM 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçları dün açıklandı. Yerleştirme sonuçlarında Diyarbakır Dicle Üniversitesi’ni kazanan öğrenciler şimdiden hazırlıklara başlarken; arama motorlarında ise hem Diyarbakır’ın, hem de Dicle Üniversitesi’nin eğitim hayatı merak edilenler arasına dahil oldu. İşte, Dicle Üniversitesi’ne dair merak edilenler…

Diyarbakır Dicle Üniversitesi

DİYARBAKIR DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE YURT VE BARINMA 
Dicle Üniversitesi’nde öğretim gören öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumuna Bağlı Devlet Yurtlarında düşük bir ücretle barınmaktadır. Ayrıca özel yurtlarda da kalabilmektedirler. 

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE BESLENME
Üniversite kampüsünde öğrenim gören öğrencilere iki katlı öğrenci kafeteryasında 4000 kişilik öğle yemeği hizmeti verilmektedir.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ’NDE KAMPÜS HAYATI 
Üniversite kampüsünde öğrencilerin okullardaki kantinlerden yararlandıkları gibi internet evi, halı saha tesisleri ve lokantalar da hizmet vermektedir. Öğrenciler açık ve kapalı spor tesislerinden (Spor Salonu, açık voleybol, basketbol futbol sahaları ve tenis kortu) faydalanmaktadırlar. Merkez kütüphanede öğrencilerin yararlandığı internete bağlı bilgisayarlar vardır. 

ULAŞIM 
Üniversite kampüsü şehir merkezine yakındır. (Dağkapı 3 kilometre, Ofis 2 kilometre) (dolmuş), Belediye Otobüsü ve Özel Halk Otobüsü hemen bütün yurtların önünden geçerek kampüse gelmektedir. Kampüs içinde saat başı fakülteler arası ring servisler vardır. Ziya Gökalp Öğrenci Yurdu kampüs içerisinde ve fakültelere yürüme mesafesindedir.

Muhabir: Devrim AKTÜRK