Merkez Yenişehir ilçesine bağlı Şehitlik Mahallesinde bulunan ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı yönetimindeki Katı Atık Transfer İstasyonu yaydığı kötü koku ve gürültü kirliliği nedeniyle yıllardır mahallede bulunan yurttaşları rahatsız ediyor. Dört merkez ilçe olan Bağlar, Sur, Kayapınar ve Yenişehir belediye çöplerinin toplandığı merkezden yayılan koku ve mikroplar halk sağlığını tehdit ediyor. Çöp toplama merkezinin yerleşim yerinden taşınmasını isteyen mahalle sakinleri, yetkililere çağrıda bulunurken, Mücadele’nin “Diyarbakır’da halk sağlığı tehdit altında! Büyükşehir’e çağrı” başlığıyla gündeme getirdiği haber üzerine büyükşehir belediyesine bağlı ekipler harekete geçti.

25 KAMYON ÇÖP, MOLOZ ÇIKARILDI
Çöp merkezi alanı çevresinde çevre ve insan sağlığını tehlikeye atan uzun süredir birikmiş olan atıklar, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi personelinin ve iş makinelerinin temizlik çalışması ile temizlendi. Alanda, iki günlük süren temizlik çalışmasında 25 kamyona yakın atık ve moloz çıkarıldı.

Diyarbakır’da Halk Sağlığı Tehdit Altında!

“HAFRİYAT DÖKMEK YASAKTIR” SADECE TABELADA KALIYOR
Büyükşehir Belediyesi tarafından “hafriyat dökmek yasaktır” levhasına rağmen kimliği belirsiz kişilerce dökülen alan molozlarla dolmaya başlamış, mahalle sakinleri ise durumdan şikayetçi olmuştu. Yasağa rağmen çöp merkezinin olduğu bölgeye araçlarla bırakılan hayvan derileri, moloz ve çöpler yüzünden de görüntü kirliliği oluşuyordu. Söz konusu bölge için Mücadele haberi üzerine Alana gelen belediye ekipleri, çöp toplama araçlar yardımıyla bölgeye atılan çöpleri temizledi.

Diyarbakır’da skandal iddia! “Devletin malını çaldı” Diyarbakır’da skandal iddia! “Devletin malını çaldı”

ÇÖP MERKEZİ TAŞINIYOR
Büyükşehir’den edindiğimiz bilgilere göre, mahallelinin sağlığını ciddi anlamda etkileyen çöp merkezinin şehir dışına taşınması kararı alındı. Bu duruma sevinen mahalleli ise Büyükşehir’e teşekkür etti.

Muhabir: Remziye ÇELİK