İlkbahar mevsimine girilmesine rağmen nisan ayında Doğu Anadolu Bölgesi başta olmak üzere birçok yerde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, 5 kentte okulların tatil edildiği açıklandı.
Yoğun kar yağısı nedeniyle 4 kentte okullar tatil edildi. Ağrı’da olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar tatil edildi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hamur- Tutak ilçeleri arasında çok sayıda araç yolda kaldı.
Valilik tarafından yapılan açıklamada “Patnos ve Taşlıçay ilçelerimizde taşımalı eğitime, merkez, Tutak, Hamur ve Eleşkirt ilçelerimizde özel ve kamu her derecedeki eğitim-öğretim kurumlarıyla kurslarda eğitime 1 gün süreyle ara verilmiştir” denildi.
Bartın'ın Ulus ilçesinde taşımalı eğitime ara verildi.
Kastamonu’nun Ağlı ve Daday ilçelerinde kar yağışı sebebiyle eğitime 1 gün ara verildi.
Yine kar yağışının etkisine giren Muş ve Karabük'te de eğitme hava koşulları nedeniyle bir gün ara verildi.