AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman, 17-18 Haziran'da yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda Diyarbakırlı gençlerin sınav için hiç tercih etmedikleri illere yönlendirilmelerinin sebebine ilişkin açıklama yaptı.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepolu Ataman’nın sosyal medyadan yaptığı paylaşım şöyle: “Değerli Hemşehrilerim; Bahse konu duyuru ile Diyarbakır da sınava gireceklerin bir kısmının çevre illere yönlendirilmesi ile ilgili sebepleri ilgili kurumlar ile görüştük. Konunun sebebi bu yıl yapılmakta olan YKS sınavlarına müracaat eden sayısının ilimizdeki sınav salon kapasitesinin üç katına çıkmış olmasından kaynaklanmaktadır.”

ÖSYM’DEN AÇIKLAMA

ÖSYM, YKS ikametinin dışında bir sınav merkezine atanmış depremzede öğrencilere ulaşım ve barınma desteği sağlanacağını duyurarak, adayların 1-2 Haziran tarihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara başvurularını şahsen yapmaları istendi.

ÖSYM’den yapılan yazılı açıklamada; 17-18 Haziran tarihlerinde yapılacak 2023 YKS'de deprem bölgesinde sınav başvurularındaki artış nedeniyle bölgedeki bina kapasitelerinin çok üzerinde aday sayısına ulaşıldığı belirtildi. Bu sebeple sınırlı sayıdaki bazı adayların ikamet ettikleri il veya ilçeler dışındaki sınav merkezlerine atandığı kaydedildi. Deprem bölgesinde ikamet eden; ancak ikametinin dışında bir sınav merkezine atanan adaylara kolaylık sağlanacağı belirtilerek, "İkametinin dışında farklı bir sınav merkezine atanmış adaylarımızın ulaşım ve barınma ihtiyaçları öncelikle KYK yurtları olmak üzere, Valilikler ve Kaymakamlıklar üzerinden yapılacak başvurularla AFAD koordinasyonunda karşılanacak, adaylarımız kesinlikle mağdur edilmeyecektir. Talebe göre, aday ile birlikte bir refakatçi de bu imkandan faydalanabilecektir" denildi.

SINAV BAŞVURUSU ÜCRETSİZDİ

Öte yandan ÖSYM, YKS’ye deprem bölgesinden başvuru yapan adaylardan sınav ücreti almamıştı.

Haber: Ejder Ediz IŞIK