DEM Parti Van Milletvekili Mahmut Dindar konuşmasında, “Değerli milletvekilleri, bu hafta ligler tamamlandı. Başta, şampiyon Amedspor'la play-off’a kalan Vanspor taraftarlarını kutluyorum. "Fairplay" içerisinde emek veren bütün takımları ayrıca kutluyorum. 20 Nisanda oynanan Bucaspor-Esenler Erokspor maçına inceleme yapılması durumunda hakemlerin Bucaspor'un net 2 penaltısını vermediği görülecektir. Bu maçta birçok kural hatası yapıldığı gibi doksan dakika tamamlanmadan maç bitirilmiştir” dedi.

Amedspor maçında "Doğulu Hakem" demişti! Açıklama yaptı Amedspor maçında "Doğulu Hakem" demişti! Açıklama yaptı

“YAŞANANLAR ADİL DEĞİLDİR, ETİĞE VE HUKUKA AYKIRIDIR”
Dindar, yaşananların hukuka aykırı olduğunu belirterek, “Hukuken bu maçın hakkı Bucaspor lehine olması gerekirken Erokspor'a puan verilmiştir. Bir sonraki hafta Adıyamanspor ile Erokspor arasında oynanan maç Erokspor lehine sonuçlanmıştır. Bu hafta Erokspor'a karşı Serik Belediyespor 19 yaş altı sporcularla sahaya çıkmış ve 6-0 yenilmiştir. Tüm bu yaşananlar adil değildir, etiğe ve hukuka aykırıdır. Erokspor'dan sonra 2'nci sırada olan Vanspor'un yaşananlara ilişkin açıklama ve itirazlarına rağmen Futbol Federasyonu harekete geçmemiştir”

“VANSPOR'UN ŞAMPİYONLUĞU ENGELLENDİ”
Futbol Federasyonu’nu şeffaflığa davet eden Dindar, “Buna karşı, Vanspor, Bursaspor'la karşılaştığı maçta şike ve şaibeleri protesto ederek maçtan çekilmiştir. 2. Lig Beyaz Grubu'nda yaşanan şüpheli durumlar neticesinde şampiyon olma ihtimali yüksek olan 2'nci sırada bulunan Vanspor Kulübü'nün şampiyonluğunun engellendiği açıkça ortadadır. Kamuoyumuz Vanspor aleyhine futbola bir müdahalenin olduğunu düşünürken bu akşama kadar sessiz kalan Futbol Federasyonu şike iddiaları için soruşturma başlatmak yerine Vanspor ile teknik ekip aleyhine ceza verme yönünde hareket etmiştir. Futbol Federasyonunu adilliğe, şeffaflığa, hakkaniyete davet ediyorum” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi