Birçok yazıda sıkça rastladığımızın ötesinde bir erkek, bir oğul veya bir kardeş olarak Kırsal'da bir kadın hayatına dair izlenimlerimi, Demagoji yapmadan Anadolu kadını gibi söylemler ile haksızlığı kutsallaştırmadan olanı ve olması gerekeni sizlere yazacağım.

İslami toplumlar olarak Dini algılarımızın yanlışlarından biri de birine acımak bize sevap kazandıracak düşüncesidir.

Bu düşünce ile insanca yaşamın gerisinde bir hayata dur demek yerine yamalı elbiseleri nasırlı elleri oturdukları koltuklarda tüm kurnazlıklarıyla kutsallaştırıyorlar.

Bu bağnaz yaklaşımların en acı tablosunu köyden kent'e göç ve tarımsal üretimimizdeki gerilemelerde görebiliriz.

Dünya standartlarını yakalayamayan Tarımsal Üretimimiz yanlış politikalar ve kısıtlı hibe destekleri ile teşvik ettirici düzeyde bir iyileştirme göstermemektedir.

Tarımsal maliyetlerdeki artışlar ile beraber sosyal devlet anlayışından uzak hizmet eksikliği de temel sorunların başında geliyor.

Altyapı, Su, Elektrik, barınma, Ulaşım, iletişim ve düzenli işletmeler gibi kırsalda olması gerekli olanaklardan uzak köylerimizde gençler ile birlikte kadınları da bu zorlu hayat şartlarından bezdirmiştir.

Kargir evlerde çağın gerisinde imkanlar ile hayat mücadelesi veren Kadınlarımız; Gelinlerini ve kızlarını daha iyi hayat şartlarına sahip olmaları için doğup büyüdükleri köylerde kalmalarını istemeyecek duruma geldiler. Bu tür zorlu şartlardan kaynaklı olarak köylerde aile yapıları bozuldu.

Kadınları ve gençleri köy yaşamından uzaklaştıran bu yetersizlikleri gidermek çokta zor değil.

Milyonlarca lira vergi affı yapılan bazı iş insanlarının yerine köydeki kadının Beyaz eşyasından KDV ve ÖTV alınmayabilir.

Millet bahçelerine, kullanılmayan havaalanlarına, geçilmeyen köprülere harcanan milyonlarca lira maliyeti köylerdeki altyapı Ulaşım ve barınma yeterliliği için kullanılabilir.

Say say bitmeyen yanlış harcamaları doğru yerlere yani üreticinin ve tüketicinin kazandığı köylere harcanabilir.

Son olarak Teşvik, üç lira verip beş liralık yatırım beklemek değildir. Gerekli tüm imkanlar sunularak Üretimde Üreticiye kazanç ve iyi hayat şartları sağlanabilir.