Belediye; Merkezi hükümetten bağımsız, bir şehir veya ilçenin sosyo-ekonomik ve temel hizmetlerinin karşılandığı yerel yönetim biçimidir.

Halkın vergileri ile finanse edilen belediyeler günümüze kadar kamu hizmetlerinden daha çok israf boyutunda parti reklamları ve sadece bir kesimin çıkarları doğrultusunda hizmet anlayışına sahiptiler.

Bu yanlış anlayışın en kitlesel mağdurları da tarımsal üretim için kırsalda yaşayan halklarımızdır.

Doğanın insana sunduğu temel besinlerin tamamının ham maddesi en bariz tarımsal üretimdir.

Tarımsal üretim aşamasında kırsalda yaşayan 7'den 70'e her bireyin görünmeyen muazzam emekleri vardır.

Bu emekler elbette ki merkezi hükümetin yanlış tarım ve ekonomik politikaları yüzünden karşılık bulmamakta ve beraberinde üretici mağdur edilmektedir.

Merkezi hükümetten yerel yönetimlere her alanda göz ardı edilen Üreticiler 31 Mart seçimlerinden sonra değişen yerel yönetimlerden kırsal belediyecilik anlayışı bekliyorlar.

Kırsalda belediye hizmet anlayışı ile Altyapı, ulaşım ve içme suyuna kadar bir çok temel eksikliklerin giderilmesi ve hizmetin rant kapısı parklardan alınıp zaruri ihtiyaç eksiklikleri olan köylere yapılması istenilen beklentilerdir.

Kayyumla yönetilen belediyelerin kırsal bölgelerinde daha çok göz ardı edilen mahalle ve köylerimizde bu eksikliklerin zaruri yapılması gereklilik arz etmektedir.

Özelde Diyarbakır genelde bölgedeki birçok şehire bağlı köylerde insan yaşamını ve sağlığını derinden etkileyen altyapı, ulaşım ve içme suyu sorunu yaşanmaktadır.

Bu sorunların giderilmesi halkın oylarıyla seçilmiş yerel yönetimlere kaldı.

Parkların ve parke taşların belediyesi değil köylerin ve üretimden yana belediyeler düşüncesi kazandıracaktır.