Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kararıyla 7 Ekim 2023 tarihinde Diyarbakır İl Müftülüğüne Ağrı Müftüsü Celal Büyük atandı. Büyük bugün (4 Aralık) görevine başladı.

İL MÜFTÜ YARDIMCILARINDAN BRİFİNG ALDI

Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük, ilk toplantısını İl Müftü Yardımcılarıyla gerçekleştirdi. İl Müftüsü Büyük, yapılan çalışmalar hakkında İl Müftü Yardımcılarından brifing alıp, bundan sonra yapılacak olan çalışmalar hususunda değerlendirme toplantısı yaptı.

TANIŞMA VE İSTİŞARE TOPLANTISI

Büyük, daha sonra müftülük personelleriyle tanışma ve istişare toplantısı gerçekleştirdi. İl Müftülüğü konferans salonunda yapılan toplantıya İl Müftüsü Büyük ve il müftü yardımcılarınızın yanı sıra, vaizler ve daire personelleri de katıldı.

İLÇE MÜFTÜLERİYLE İLK TOPLANTI

Büyük, göreve başladığı ilk günde son olarak Merkez İlçe Müftüleriyle ilk toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıya, Sur İlçe Müftüsü İlhan Günay, Bağlar İlçe Müftüsü Mahmut Yıldızbaş, Yenişehir İlçe Müftüsü Dr. M.Şafii Bilik ve Kayapınar İlçe Müftüsü İhsan Mesut Akbaş katıldı.

Diyarbakır İl Müftüsü Celal Büyük

CELAL BÜYÜK KİMDİR?

1974 yılında Erzurum Oltu İlçesinde doğdu. İlk ve Orta öğrenimini Zonguldak’ta Lise tahsilini ise Oltu İmam Hatip Lisesinde tamamladı. 1992 yılında Diyanet İşleri Başkanlığında İmam-Hatip olarak çalışmaya başladı. Bu esnada Ankara Hac-ı Bayram Camii İmamı Abdülkadir Şehitoğlu hoca efendiden talim ve makam dersleri aldı. Sırasıyla Ankara Haymana, Ankara Altındağ ve Bursa Osmangazi İlçelerinde İmam-Hatiplik yaptı. 2002 yılında Uludağ Üniversitesi İlahiyat fakültesini bitirdi. 2005 yılında İstanbul Haseki Eğitim merkezini başarıyla tamamlayarak Denizli Honaz ilçesine vaiz olarak atandı. Ayrıca bu dönemde Marmara Üniversitesinde Din Eğitimi alanında Yüksek lisansını tamamladı. 2006-2009 yıllarında Erzurum Horasan, 2009-2013 yılları arası Erzurum Tortum İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu. Ardından 18.12.2013 tarihinde Erzurum İl Müftü Yardımcılığına atanarak 12.02.2015 tarihinden itibaren yaklaşık 2 yıl Erzurum İl Müftülüğüne vekalet etti. 2016-2019 yıllarında Adana Yüreğir İlçe Müftülüğü, 2019-2022 yılları arası İstanbul Bağcılar İlçe Müftülüğü görevlerinde bulundu.

Çalıştığı dönemlerde farklı gazetelerde köşe yazarlığının yanında ulusal yayın yapan Kardelen Tv’de yaklaşık 4 yıl program yapımcılığı ve sunuculuğu yapmıştır. Hocamız halen Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde Din Eğitimi alanında Doktora çalışmasına devam etmektedir.

17 Mart 2022 tarihinde yayınlanan Cumhurbaşkanlığı İl Müftüleri Kararnamesiyle Ağrı İl Müftüsü olarak atanan Celal Büyük evli ve iki çocuk babasıdır.

Diyarbakır’da kadınlara  toplumsal cinsiyet eğitimi verildi! Diyarbakır’da kadınlara toplumsal cinsiyet eğitimi verildi!

Haber: Fatih SURUÇ

Editör: Fatih Suruç