Yeni Malatyaspor, stadyumundaki hasar sebebi ile sahasını kullanamazken Amedspor’u Urfa’da 11 Nisan Stadyumu’nda konuk edecek.

Ligin son sırasında yer alan Yeni Malatyaspor, eksi üç puanla devam ediyor.

Amedspor’un Rakibi Yeni Malatyaspor Stadyum Arıyor (2)

Amedsporlu Veysel Sapan'ın Deniz Undav pozu beğeni aldı! Amedsporlu Veysel Sapan'ın Deniz Undav pozu beğeni aldı!

BİR DÖNEM SÜPER LİG’İ 5.BİTİRMİŞTİ!

Yeni Malatyaspor, kulüp tarihinde ilk kez 2016/17 sezonunda Süper Lig’e yükseldi. Süper Lig’deki ilk sezonunu 43 puanla tamamlayan Malatya ekibi ligi 10.sırada bitirmişti. İkinci sezona ise oldukça iddialı bir kadro kurarak başlayan Malatya temsilcisi 2018/19 sezonunu Fenerbahçe’yi gerisinde bırakarak 5.sırada tamamlamayı başardı. Aynı sezon Ziraat Kupası’nda da yarı finale çıkan kulüp sonraki sezon tarihinde ilk kez UEFA Kupasına katılmaya hak kazandı.

2. Eleme Turu’nda Slovenya’nın Olimpija takımını eleyen Yeni Malatyaspor, Sergen Yalçın yönetiminde 3. Eleme Turu’nda Sırbistan takımı Partizan’a gol averajıyla elendi. Bu sezonu oldukça kaliteli kadrosuna rağmen kötü tamamlayan Yeni Malatyaspor’un düşüş serüveni de bundan sonra başladı.

2019/20 sezonunu küme düşme hattında tamamlayan Yeni Malatyaspor, pandemi sebebi ile küme düşmelerin kaldırılmasıyla bu sezon ligde kalmayı başardı. Sonraki sezon kıl payı küme düşmeden kurtulan Malatya ekibi 2021/22 sezonunu son sırada tamamlayıp 1. Lig’e düştü.

2022/23 sezonunda son sırada lige devam ederken 6 Şubat depremleri sonrası ligden çekildi ve tüm hakları korundu. Geçtiğimiz sezon ise deprem sebebi ile lige devam etmeme kararı alan Yeni Malatyaspor, bu sezon ise yeniden kaldığı yerden başladı ve ligin son sırasında yer alıyor.

Muhabir: Onurcan GÜLER