Diyarbakır'da 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 102. yıl dönümü, çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Kutlama programına Vali Murat Zorluoğlu, Diyarbakır Milletvekili Mehmet Sait Yaz, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Gültekin Yaralı, 8. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Gürtaç Kayapınar, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mert Önen, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hacer Kurt, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Cumhuriyet Başsavcı V. İsmet Güdemen, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Selçuk Yıldırım ile askeri ve mülki erkân, kamu kurum müdürleri, siyasi parti ve STK temsilcileri, şehit yakınları ve gaziler ile vatandaşlar katıldı.

Diyarbakır 30 Ağustyos Zafer Bayramı

Etkinlikler, Anıtpark'ta Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tebrikat töreni gerçekleştirildi. Valilik Makamında düzenlenen törende Vali Zorluoğlu, Korgeneral Gültekin Yaralı ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hacer Kurt, katılımcıların tebriklerini kabul etti.


 
Valilik önünde devam eden programda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kutlama mesajının okunmasını ardından Vali Murat Zorluoğlu da bir konuşma yaptı. Zorluoğlu konuşmasında, 30 Ağustos zaferinin önemini vurgulayarak, "30 Ağustos zaferi, asla boyunduruk kabul etmeyen milletimizin canından daha aziz bildiği vatan topraklarında bağımsız yaşama iradesinin tüm dünyaya ilanıdır." dedi.

Konuşmasında Türkiye'nin günümüzdeki kararlılığını da dile getiren Zorluoğlu, "Türkiye, 102 yıl önce olduğu gibi, bugün de ekonomik ve siyasi bağımsızlığa yönelik tehditleri bertaraf etme konusunda azmini korumaktadır," dedi. PKK, FETÖ, DEAŞ ve PYD gibi terör örgütlerine karşı hukuk, adalet ve demokrasi ilkelerinden taviz vermeden mücadele yürütüldüğünü ekledi.

Konuşmasında Diyarbakır'ın potansiyeline de dikkat çeken Zorluoğlu, "Genç ve dinamik nüfusu, verimli tarım arazileri, güçlü sanayi altyapısı ve eşsiz kültürel mirası ile Diyarbakır, kısa sürede Türkiye’nin en müreffeh şehirlerinden biri haline gelecektir." şeklinde konuştu.

Vali Zorluoğlu, sağlanan huzur ve güven ortamının korunmasının önemine dikkat çekerek, "Diyarbakır artık üretim, istihdam, ihracat, eğitim, spor ve sanatta başarılarıyla gündemde olmalıdır. Bu şehir, bunu başarabilecek imkana ve potansiyele sahiptir." dedi.

Diyarbakır’da deprem riskiyle karşı karşıya! İşte diri fay hatları Diyarbakır’da deprem riskiyle karşı karşıya! İşte diri fay hatları

Hava Savunma Binbaşı Muhammet Seyfi Tayfur günün anlam ve önemine ilişkin yaptığı konuşmanın ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu. Kutlama programı, Bağlar Halk Eğitim Merkezi Folklorik Dans Ekibinin gösterisi ve Yenişehir Halk Eğitim merkezi bandosu müzik dinletisinin ardından gerçekleştirilen resmi geçit töreni ile sona erdi.

Kaynak: Bülten