Diyarbakır’ın tarihi Melik Ahmet Caddesi’deki çarşıda Mahfuz Usta 45 yıldır terzilik yapıyor. Mahfuz Usta 40 yıldır yaptığı baba mesleği terziliğe geri döndü ve son birkaç yıldır devam ettiriyor. Ramazan Bayramına az bir zaman kala terziliğin eskisi kadar revaşta olmadığını vurgulayarak terzileri artık maddi durumu diktirmeye, alışveriş yapmaya elverişli olmayan insanların tercih ettiğini vurguladı.
BURASI YOKSULLARIN ÇARŞISI
“Eskiden bu zamanlarda işlerimiz daha yoğun olurdu ama şimdi sadece nadir müşteriler gelip kıyafet diktirebiliyor” diyen Mahfuz Usta, “Burası garibanların, yoksulların çarşısı. Burada kimin ne kadar parası varsa ona yardımcı olunur. Zengin kesim değil daha çok ihtiyaç sahibi gelir burada tamiratını tadilatını yaptırır sonra da ürününü teslim alır gider. Ben 45 yıllık esnafım, Ramazan Bayramına az bir zaman kaldı parası olan var olmayan var. Herkes gelip te kıyafet diktiremez parası yetmez.”
PARASI OLMAYANA BİR İNDİRİMDE BİZ YAPIYORUZ
Ekonomik sıkıntıların bölgede arttığına değinen Mahfuz Usta, “Yama yaptıran, yeni fermuar taktıran çok fazla müşteri oluyor. Biz de az çok demeyip yardımcı oluyoruz. Diğer yerlerde 70-80 liraya dikim yapanlar var, biz 60 lira deyince bile garip karşılıyorlar. Parası olmayana daha bir indirim yapıyoruz. Bu ekonomide elbise diktirmektense yama yapmak vatandaşın daha kolayına geliyor. Ramazan Bayramına ne kaldı ki bakın bir takım ve tek tük kıyafet pantolon dikiyorum diğerleri hep yama, paça kısaltma, fermuar taktırma” dedi.