Aslında Adıyaman yöresi ile özdeşleştirilen ve halk arasında Meyir çorbası olarak bilinen çorba, yoğurt ve bulgur ile hazırlanır. Kış aylarında sık sık tüketilen bu çorba bölgede Diyarbakır başta olmak üzere Siirt, Batman yörelerinde de ilgi görmektedir. Meyir çorbası, yazın ayları için hafif ve serinletici bir lezzete sahiptir. İşte ana malzemesi yoğurt ve bulgur olan Meyir çorbasının pratik tarifi…

Diyarbakır Usulü Mehir Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
1 kg yoğurt
1 kase buğday (tercihen dövülmüş)
1, 5 su bardağı nohut
Nane, tuz İsteğe bağlı dövülmüş 2-3 diş sarımsak

DİYARBAKIR USULÜ MEHİR ÇORBASI TARİFİ
Haşlanmış buğdayı ve nohutun suyunu süzün. Derin bir kapta yoğurdu yoğun olacak şekilde su ile çırpın. Nane, dövülmüş sarımsak ve tuzu ekleyin. Son olarak buğday ve nohutu ekleyip karıştırın. Eğer sıcak olarak tüketmek isterseniz haşlanmış buğdayın (suyunu süzmeyin) üzerine haşlanmış nohutu ekleyin. 5 dakika kadar kaynamaya bırakın. Derin bir kasede yoğurdu su ile sulandırın. Sarımsak, nane ve tuzu ekleyip karıştırın. Son olarak bu karışımı kaynayan tencereye yavaşça dökün ve karıştırın.

Kaynak: Haber Merkezi