Son dönemlerde yaşanan ekonomik kriz, beraberinde spikerlik mesleğini yürüten futbol yorumcularını da etkiledi. Bu duruma tepki gösteren ve sosyal medya hesaplarından son kez Amedspor - Etimesgut Belediyespor karşılaşması sonrasında aktif spikerlik hayatına son vereceğini duyuran Amedspor maçlarının sevilen sunucusu Zihni Altunkaynak, İstanbul şartlarında spikerliğin zor olduğunu paylaştı.

"BU MESLEĞİN ONURU VE ŞEREFİ AYAKLAR ALTINA ALINMIŞTIR!"

Yaşananlara daha fazla tahammül edemediğini aktaran Altunkaynak, "İstanbul şartlarında gelin hem spikerlik yapın hem de yaşayın arkadaşlar! Bu mesleğin onuru ve şerefi ayaklar altına alınmıştır! Yazıklar olsun! Spikerlik ücretleri; beIN Aylık 17.000 - 23.000 TL, Exxen Maç Başı 2.500 TL, Tivibuspor Maç Başı 1.750 TL, D-Smart Maç Başı 1.500 TL." ifadesini kullandı.

"TÜRKİYE GENÇ BİR YETENEĞİNİ KAYBETMİŞTİR"

Diyarbakır'da işler karışacak! Taraftarlar Amedspor mu diyecek Derbi mi? Diyarbakır'da işler karışacak! Taraftarlar Amedspor mu diyecek Derbi mi?

Mesleğiyle ilgili böyle bir sonu hayal etmediğini paylaşan Altunkaynak, "Türkiye genç bir yeteneğini kaybetmiştir. Pazar günü Diyarbakır'da anlatacağım mücadele sonrasında aktif spikerlik kariyerimi sonlandıracağım. Mesleğimiz için söylenebilecek herşeyi söyledim, bununla gurur duyuyorum. Böyle bir son hayal etmemiştim, çok üzgünüm, hoşçakalın. Diyarbakır'da yarın son maçımı anlatırken, medya sektöründe ki bu aşağılayıcı ücretler ve meslektaşlarımın çektiği sorunlar adına son kez bir konuşma gerçekleştireceğim. Ardından yurtdışına çıkacağım ama ardımda toz bulutu olacağına eminim." ifadesini kullandı.

Öte yandan Amedspor, yarın (5 Kasım) Diyarbakır Stadyumu’nda Etimesgut Belediyespor karşılaşacak.

Haber: Devrim AKTÜRK

Editör: Devrim Aktürk