Futbol kulüpleri sahada aldıkları başarının yanı sıra birde sosyal medyadaki başarılarıyla ön plana çıkıyor. Birçok kulübün takipçilerinin sayısının çok olması taraftarlarının sayısı hakkında yüzeysel bilgiler verirken aynı zamanda kulüp hakkında da en güncel konulara ulaşma anlamında ciddi kolaylık sunuyor. Peki buna göre Türkiye’de Süper Lig kulüplerinin instagram hesaplarındaki takipçi sayıları ne kadar? Amedspor instagram hesabındaki taraftar kitlesi ile neredeyse çoğu Süper Lig kulübünü gerisinde bıraktı. Peki buna göre Türkiye’de en fazla instagram takipçisine sahip olan kulüpler hangileri?

AMEDSPOR ŞAMPİYONLARA YAKIN

Süper Lig kulüplerinin instagram hesaplarındaki takipçi sayıları ciddi kitlelere ulaşmış durumdayken en fazla takipçiye sahip olan kulüp 14.8 milyonla Galatasaray oldu. Sarı kırmızılı ekibi ezeli rakibi Fenerbahçe 9.7 milyon takipçiyle takip ederken siyah beyazlı Beşiktaş ise bu listeye 6.2 milyon takipçi ile üçüncü sıradan girdi. Trabzonspor’da 1.2 milyon takipçi sayısıyla dördüncü sırada Adana Demirspor 415 bin takipçiyle beşinci sırada yerini aldı.

AMEDSPOR YEDİNCİ SIRADA

İnstagram hesabındaki takipçi sayısında Samsunspor 297 bin takipçiyle altıncı sırada yerini alırken Amedspor ise 243 bin takipçi sayısıyla yedinci sırada yerini aldı. Bu takipçi sayısına göre Amedspor altı kulüp dışında Süper Ligdeki bütün kulüpleri instagram takipçi sayısında gerisinde bırakmayı başardı. Bu sonuçlara göre de Amedspor instagram hesabının yönetimi konusunda başarılı bir sonuç ortaya koyarken taraftarın da kulübüne ne kadar destek verdiği ve benimsediği gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler