Amedspor’un uzun yıllardır taraftar toplulukları olan Barikat Grubu, Direniş Grubu ve Azadi (Özgürlük) Grubu, Şanlıurfa’da oynanan Kocaelispor maçı sırasında yaşanan olaylardan ötürü takımın ve taraftarların ceza almalarına tepki gösterdi.

Amedspor'un 30 futbolcusundan 4'ü Diyarbakırlı! İşte isimleri Amedspor'un 30 futbolcusundan 4'ü Diyarbakırlı! İşte isimleri

Amedspor Taraftarları-1

 “GRUPLAR VE TARAFTARLARIN ATTIĞI KÜFÜRLER YÜZÜNDEN CEZA ALMIŞ BULUNMAKTAYIZ”
Bazı grupların ve taraftarların ettiği hakaret tarzındaki söylemlerden ötürü ceza alındığını ifade eden Barikat, Direniş ve Azadi Grupları; şahıslardan öz eleştiri yapmalarını talep etti. 

Amedspor Şeytanın Bacağını Kırdı! 3 Puanı 3 Golle Al

Üç grup resmi sosyal medya hesaplarından yaptıkları ortak açıklamada, “Şanlıurfa'da oynanan Kocaelispor maçında yer almayı planladığımız maraton tribünün orta bloklarını kulübün kombine sahiplerine ayırmasından dolayı maraton üst C ve D bloklarından biletlerimiz temin edildi. Ancak maç esnasında yine maraton ortasında yer aldık. Dün açıklanan pfdk kararları neticesinde sistemde biletlerimizin göründüğü bloklara "kötü ve çirkin tezahürat" sebebiyle bir sonraki iç saha maçından men cezası verildiğini öğrenmiş bulunuyoruz. Yıllardır tribünlerde küfüre karşı mücadele yürüten bizler, herhangi bir küfür eylemine karışmamamıza rağmen diğer gruplar ve bazı taraftarların attığı küfürler yüzünden ceza almış bulunmaktayız. Hem haksız yere ceza yiyen taraftarlar için hem de Amedspor tribün ilkeleri dışında hareket ettikleri için diğer taraftar gruplarını ve küfür atan tüm taraftarları özeleştiriye davet ediyoruz.” İfadelerini kullandılar.

Muhabir: Devrim AKTÜRK