TFF 1. Lig’de tarihinde ilk defa mücadele edecek olan Amedspor kamp ve transfer hazırlıklarını sürdürürken, rakibi Yeni Malatyaspor’a ilişkin yeni bir gelişme yaşandı.

Amedspor’un Rakibi Yeni Malatyaspor Stadyum Arıyor (2)

2023 yılının Şubat ayında yaşanan deprem felaketinin ardından depremden etkilenen şehirlerin takımlarına ligden çekilme hakkı tanınmıştı. Depremin olduğu dönemde TFF 1. Lig'de mücadele eden Yeni Malatyaspor, geçen sezon da Türkiye Futbol Federasyonu’nun onayıyla lig maçlarına çıkmamıştı.

TFF KARARINI VERDİ 
Fanatik’in haberine göre, 2024/2025 sezonunda TFF 1. Lig'de mücadele etmesi beklenen Yeni Malatyaspor bu sezon için de Türkiye Futbol Federasyonu'na henüz tesislerin kullanılabilir durumda olmadığı ve antrenman sahalarının henüz düzeltilmediği gerekçesiyle ligde yer almak istemediğini bildirdi.

Nurullah Aslan Milli Takımın kalecisiyle yarışıyor! Nurullah Aslan Milli Takımın kalecisiyle yarışıyor!

1. LİG’DEKİ TAKIMLAR OY KULLANDI
Yeni Malatyaspor'un bu talebi 1.Lig'de bu sezon mücadele edecek 16 takım tarafından olumlu karşılanırken bir takım karara itiraz etti. 2 takım ise çekimser kaldı.

TFF ONAYLADI, KARAR AÇIKLANACAK
Türkiye Futbol Federasyonu bu kararı büyük oranda onayladı. Kararın resmi olarak açıklanması için yapılacak başkanlık seçiminin tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Fanatik