Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde dün gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, aile destek programı kapsamında ödemelerin 2024 yılının sonuna kadar devam edeceğini açıklamıştı. Erdoğan, "2 yıldır uyguladığımız destek programımızı, sosyal devlet vasfımızın bir gereği olarak 2024 yılının sonuna kadar uzatıyoruz" şeklinde konuşmuştu.

Vatandaş ağustos ayı ödemelerinin ne zaman yatırılacağını beklerken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlık, Türkiye Aile Destek Programı'na ilişkin açıklama yaptı.

18 Eylül 2024 Diyarbakır altın fiyatları yeni rekorunu kırdı! 18 Eylül 2024 Diyarbakır altın fiyatları yeni rekorunu kırdı!

3 MİLYONDA FAZLA HANEYE YARDIM DEVAM EDİYOR
Aile Destek Programı'nın uzatıldığını aktaran Göktaş, "Ailelerimizden programın uzatılması için yoğun talep vardı. Programın uzatılmasının ardından ilk ödemeleri 9 Ağustos itibarıyla vatandaşlarımızın hesaplarına aktaracağız. 2024 yıl sonuna kadar her ay 3 milyondan fazla hanemize, 4 milyar lira ödeme yapmaya devam edeceğiz. Ailelerin aylık geliri ve çocuk sayısına göre belirlenen ödenekler, elektrik tüketim desteğini de içeriyor. 2 yıllık programla 4 milyondan fazla hanemize yaklaşık 68 milyar lira aile desteği sağladık. Yaklaşık 7 milyon çocuğumuz için, 20 milyar liradan fazla çocuk desteği verdik. Aile Destek Programı ile bugüne kadar toplam 88 milyar lirayı aşan bir ödenek tahsis ettik" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi