Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2022 verilerine göre Batman’da en az nereliler yaşıyor? Batman’ın il nüfusu yine 2022 verilerine göre 634 bin 491 kişi olurken Batman’da en az yaşayanların olduğu bölge Karadeniz olarak kaydedildi. İşte Batman’da en az yaşayanlar…

BATMAN’DA EN AZ NERELİLER YAŞIYOR?
TÜİK’in verilerine göre Batman’da en az yaşayanlar listesi de belli oldu. Buna göre Batman’da en az yaşayan 10 il de ortaya çıktı. İşte Batman’da en az yaşayanların olduğu liste:

10-GÜMÜŞHANE
Batman’da yaşayan Gümüşhanelilerin il geneline yansıyan nüfusu 75 kişi olarak kaydedildi.

9-KARABÜK
Batman’da yaşayan Karabüklülerin sayısı da oldukça az seviyelerde. Karabüklülerin Batman’daki nüfusu 74 olarak kaydedildi.

8-RİZE
Rizelilerin Batman’da var olan nüfusu yalnızca 72 kişiden oluşmakta.

7-TEKİRDAĞ
Batman nüfusu içerisinde yok denecek kadar az olanların arasında Tekirdağ’da kendine yer edindi. Nüfusu yalnızca 70 kişi olarak açıklandı.

6-KOCAELİ
Kocaeli kendi yerli nüfusuna rağmen Batman’da yaşayan nüfusu da oldukça az oldu. Sadece 63 Kocaelili Batman’da yaşıyor.

5-BARTIN
Karadeniz illerinden Batman’a gelenlerin sayısı genel olarak oldukça az olurken bir diğer ilde Bartın oldu. Bartınlıların Batman’daki nüfusu 53 kişi olarak açıklandı.

4-BİLECİK
Batman’a oldukça uzak memleketler arasında yer alan Bileciklilerin Batman’daki nüfusu da 49 olarak belirtildi.

3-KIRKLARELİ
Batmanla arasındaki mesafe saatlerin de ötesinde günlere ulaşırken Kırklareli’nin Batman’daki nüfusu 45 oldu. 

2-BAYBURT
Batman’da nüfusu en az olan iller arasında ikinci sırada yerini alan Bayburt’un Batman’daki nüfusu da 35 olarak açıklandı.

BATMAN’DA EN AZ NÜFUSA SAHİP İL YALOVA OLDU
Batman’da en az nüfusa sahip il Yalova oldu. Yalova’nın Batman nüfusu yalnızca üç kişi olarak kaydedildi. Batman’da yaşayan Yalovalıların sayısı sadece ve sadece üç kişi oldu.

Haber: Onurcan GÜLER

Editör: Onurcan Güler