Diyetisyen Sena Genç, Ramazan Bayramı’nda beslenmede nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulundu. Ramazan ayı boyunca beslenme düzenindeki değişiklikler sebebiyle kişinin, bayramda psikolojik olarak daha fazla yeme eğilimine girdiğini belirten Genç, “Fakat Ramazan ayının ardından aşırı yemek, maalesef bazı problemlere sebep olabilir. Bir anda fazla yemeye başlamak hem vücudu yoracak hem de kilo almanıza sebep olacaktır." dedi.
BAYRAMDA BUNLARDAN UZAK DURUN!
Bayram sabahı kahvaltıda kızartma ve yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini söyleyen Genç, “Sevdiklerinizle bir araya gelip yaptığınız bayram kahvaltısında kızartma ve yağlı yiyeceklerden ziyade protein, sağlıklı yağ gruplarının ağırlıklı olduğu ve sağlıklı karbonhidratların eklendiği sizi tok tutacak bir kahvaltı yapın” diye konuştu.
IZGARA VE HAŞLAMA TARZI YEMEKLERİ TÜKETİN
Öğle ve akşam yemeğinde nasıl beslenmemiz gerektiğine de değinen Genç, “Günün geri kalanında ise kızartmalı veya ağır yemekler yerine, fırında ızgara ve haşlama şeklinde pişirilen yemekleri tercih edin." şeklinde konuştu.
MİDENİZİ KORUYACAK BESLENME ÖNERİLERİ
Midemize aşırı yüklenmenin sonucunda hazımsızlık, mide yanması, bulantı gibi şikâyetlerin görülebileceğine dikkat çeken Dyt. Genç, midemizi koruyacak beslenme önerilerini ise şu şekilde sıraladı, “Yemekleri çok sıcak veya çok soğuk yemeyin. Yemekleri yavaş yiyin ve çok iyi çiğneyin. Turp, salça, sirke, ketçap, hardal vb. besinleri mide rahatsızlığınız varsa minimuma indirin.Yemekleri kızartma yerine fırında, buharda, sulu yemek, ızgarada seçenekleriyle pişirin.”
SÜTLÜ TATLILAR TAVSİYE EDİLDİ
"Tatlı tüketmek istiyorsanız, şerbetli ağır tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz. Tatlı tüketiminde porsiyon kontrolü sağlamayı ihmal etmeyin. Bir porsiyonu geçmeyecek şekilde tatlı tercih edebilirsiniz. Örneğin; 1 kâse sütlaç, 1 dilim kazandibi, 1 dilim güllaç ile tatlı ihtiyacınızı karşılayabilirsiniz." dedi.