Beşiktaş’ın yedi sezon formasını terleten, 100.yıl şampiyonluğunda da yerini alan Yasin Sülün, Diyarbakırspor’da da forma terletmişti. Peki bir dönemin önemli isimleri arasında yer alan futbolcu kimdir?

DİYARBAKIRSPOR’DA BİR SEZON OYNAMIŞTI!

1977 yılında İstanbul’da dünyaya gelen futbolcu, kariyerine 1997/98 yılında Beşiktaş’ta başlamıştı. Bu sezondan itibaren 2004’te ayrılmasına kadar siyah beyazlı formayı terletmişti.

Sülün Beşiktaş’ın 100.yılı olan 2002/03 sezonunda da şampiyon kadroda yerini almış, o sezon 36 maça çıktığı Beşiktaş’ta iki gol kaydedip şampiyonluğa katkıda bulunmuştu. Sülün Beşiktaş kariyerinde 169 maça çıkarken yedi gol atmayı başarmıştı.

Kariyerinde en fazla Beşiktaş’ta forma terleten futbolcu 10 kez de Şampiyonlar Ligi formasını giymişti.

2004’TE DİYARBAKIRSPOR’A GELDİ

2004/05 sezonunda Diyarbakır ekibine transfer olan futbolcu burada bir sezon forma terletip 23 maçta oynamayı başarmıştı. Bir gol kaydetmeyi de başaran futbolcu sonraki sezon Bursaspor ve Altay formalarnı giymişti.

Yasin Sülün

2006 yılında Kasımpaşa, 2007 yılında Kocaelispor forması giyen futbolcu Bursa ve Kocaeli’de şampiyonluk yaşamıştı. 2008 yılında Sarıyer ve Adana Demirspor formaları terlettikten sonra da kariyerini 33 yaşında Sarıyer’de noktalamıştı.

Diyarbakırspor’un rakipleri belli oldu! Maçlar ne zaman başlayacak? Diyarbakırspor’un rakipleri belli oldu! Maçlar ne zaman başlayacak?

TEKNİK DİREKTÖRLÜĞÜ FUTBOLU GİBİ OLMADI

Sülün, futbol kariyerinin ardından teknik direktörlüğe soyunmuş ancak istediği başarıyı sağlayamamıştı. Beşiktaş’ın U-17 ve U-21 takımlarını yöneten Sülün, sonraki süreçte başka bir kulüple çalışmadı.

Muhabir: Onurcan GÜLER