Diyarbakır ve bölgenin eğitim üssü olan Dicle Üniversitesi’nde kaç öğrencinin eğitim aldığı merak konusu oldu. Bölgede köklü üniversiteler arasında yer alan Dicle Üniversitesi, eğitimdeki çeşitliliği ve sunduğu imkanlarla öğrencilerin de ilgisini çekmeye devam ediyor. Peki, hem Diyarbakır, hem de bölge için önemli bir yere sahip olan Dicle Üniversitesi öğrenci sayısı ne kadar? İşte Dicle Üniversitesi güncel öğrenci sayısının detayları…

Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar" Diyarbakır kavunu tezgahlarda: "Dikkat bağımlılık yapar"

Dicle Üniversitesi’nde Mezuniyet Sevinci

10 BİN 500 YENİ ÖĞRENCİ DİCLE ÜNİVERSİTESİNİ SEÇTİ
2024-2025 eğitim öğretim yılı bazı üniversitelerde başladı. Diyarbakır'da bulunan Dicle Üniversitesi ise 23 Eylül'de eğitim öğretime başlayacak. Diyarbakır'da bu sene 10 bin 500 yeni öğrenci Dicle üniversitesine yerleşti. YKS sınavında ter döken öğrenciler Dicle Üniversitesini de tercihleri arasına koydu. Bazıları YKS ile bazıları ise yatay geçiş yaparak Dicle Üniversitesine yerleşti.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİ SAYISI
Dicle Üniversitesi’ndeki öğrenci sayısında da artış oldu. 42 bin 880 öğrencisi olan Üniversitede bu sene 45 bin 200 öğrenci eğitim- öğretim görecek. 

Öte yandan üniversiteyi yeni kazanan öğrenciler Diyarbakır’ı bol bol gezme fırsatı elde edip tarihi güzelliklerin tadını çıkaracaklar.

Muhabir: Abdullah AKYOL