Meteoroloji hava sıcaklıkları ve raporlarını yayınlamaya devam ederken Prof. Dr. Orhan Şen’den de uyarılar geldi. İl il yaptığı uyarılarda su baskınları ve kuvvetli yağışlara dikkat çekti.

Gercüş'te kazanlar kuruldu: Mezrone pekmezi yapımı başladı Gercüş'te kazanlar kuruldu: Mezrone pekmezi yapımı başladı

ANKARA VE ADANA ÇEVRESİ YAĞIŞLI!

Şen yaptığı açıklamasında, “İstanbul bugün yağmurlu 29 Pazar 33 C. Ankara kuvvetli yağmurlu 28 Pazar 31 C İzmir 33 pazar 37 C, Antalya 36 Pazar 40 C. Rüzgar Güney Ege kıyılarında Kuzey Batıdan kuvvetli esecek. Bugün İç Anadolu’nun tamamında da hafif yağmur geçişleri görülecek. Sıcaklıklar İç ve Kuzey Batı kesimlerde yağışla birlikte 4-5 derece azaldı. Yağışın bitmesiyle Pazar’dan itibaren 3-4 derece artacak. Önümüzdeki hafta bu bölgelerde aşırı sıcak beklemiyorum ortalamada” dedi.

11 il için sağanak yağış, Diyarbakır için sıcaklık uyarısı

Şen uyarılarının devamında ise illere dikkat çekti ve yağış tahminlerini duyurdu. Şen son olarak, “Bugün Cuma Yağışların; Ankara, Çankırı, Kırıkkale, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Kastamonu Adana ve Mersin’de yerel kuvvetli, Batı Karadeniz kıyılarında Zonguldak Bartın Bozkurt Ayancık Sinop’a kadar yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olacak taşkın ve su baskınlarına karşı tedbir” dedi.

Muhabir: Onurcan GÜLER