Diyarbakır'ın Çınar ilçesine bağlı Köksalan Mahallesi'nde 20 Haziran’da başlayan ve Mardin'in Mazıdağı ilçesinde bazı mahallelere doğru genişleyen yangında şu ana kadar 15 vatandaş hayatını kaybetti. CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, beraberinde CHP'nin Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde Köksalan Mahallesi'ne taziye ziyaretinde bulundu.

"BELEDİYELERDEN DESTEK İSTEYECEĞİZ"
Taziye ziyareti sonrası konuşan CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, tüm CHP'li belediyelerden bölge için destek isteyeceklerini vurguladı. Devlete ''mağdurun yanında olun'' çağrısı yapan CHP'li Başarır, şöyle konuştu: Devlet mağdurun yanında olmalı, iktidar mağdurun yanında olmalı. Burada internet, su, elektrik yok. Çok zor şartlarda çiftçilikle, hayvancılıkla hayatını idame ettiriyor yurttaşlarımız. Zaten hayvanlarına bakarken, tarlalarını sürerken hayatlarını kaybettiler. Onların mağduriyetlerini giderilmesini istiyoruz. Bu konuda biz de CHP olarak tüm belediyelerimizden destek isteyeceğiz. Bu olayın sonuna kadar gerçekleri ortaya çıkana kadar Diyarbakır’da yurttaşlarımızın yanında olacağız. Bir araştırma önergesi verdik. Neden bu orman yangınları bu mevsimde sıkça oluyor, kayıplar veriyoruz. Türkiye’nin her yerinde oluyor. Eksiklik, sebep nedir bunun araştırılmasını istiyoruz. Buna evet desinler meclis bunu araştırsın istiyoruz. Tekrar başsağlığı, sabır diliyorum. Allah'tan rahmet diliyorum kayıplarımıza.

"SUÇLU ELEKTRİK TELLERİNE YATIRIM YAPMAYANLAR"
Malatya Milletvekili Veli Ağbaba da yangının köylüler tarafından çıkarıldığı iddialarına "Suçlu bu elektrik direklerine, tellerine yatırım yapmayanlardır" diyerek tepki göstererek, şunları söyledi: Bütün bölgeye geçmiş olsun dileklerimizi iletmek istiyorum. Buradan gördüğümüz bir gerçeği ve Türkiye'de yaratılmaya çalışılan yanlış bir algının da altını çizmek lazım. Sanki burada yangını köylü çıkarmış gibi bir algı yaratılmaya çalışılıyor. Buradaki yangının sebebi bütün köylülerimizin söylediği gibi maalesef elektrikten kaynaklı olduğu ifade ediliyor. Aslında bunun sebebi de özelleştirme. Maalesef elektrik dağıtım şirketi özelleştirildi onlar da sadece para kazanmaya bakıyor. Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi hiç yatırım yapılmamış. Buradaki elektrik telleri kaynak yapılarak elektrik vermeye devam ediyor.

Selahattin Demirtaş'ın avukatından sitem dolu açıklama! Selahattin Demirtaş'ın avukatından sitem dolu açıklama!

MUHTAR: GECE DİREĞİ TAMİR ETMİŞLER
Köksalan Mahallesi Muhtarı Hüseyin Çelebioğlu, yangından sonra DEDAŞ ekipleri tarafından tellerin onarıldığını ifade ederek, şöyle konuştu: 100 dönüm biçilmemiş tarlanın içinde elektrik direği var, yangın direkten çıktı. Gelip tamir etmişler gece, yapıp kaçıp gitmişler. Diyeceğim her şey ortada. Bunu herkesin bilmesi lazım. Tarlasını yakan biri olsaydı şimdi biz birbirimizi öldürürdük. Bu hepsi elektrik yüzünden. Biz 3-4 aydır elektriği görmedik. Her şey belli bir şekilde ortada. Bu ölenlerin 100 dönüm arazisi var daha biçilmemiş tarlada yangın çıkmış. Direkten tel düşmüş gelip tamir etmişler daha teller yerde. Gidip bakın teller hala orada. Bu sene 150 yerde yangın çıkmış 10’u biçer ve sigaradan gerisi elektrik kaynaklı.

Kaynak: Haber Merkezi