Uzun zamandır akciğer kanseriyle mücadele eden 70 yaşındaki teknik direktör Christoph Daum yaşamını yitirdi. Daum, teknik direktörlük kariyerinin önemli bir bölümünü Türkiye’de geçirdi. Türk futbolunda unutulmaz izler bırakan Christoph Daum’un kariyerinde Almanya Bundesliga, Almanya Süper Kupa, Türkiye Süper Lig, Türkiye Kupası, Türkiye Süper Kupası, Avusturya Bundesliga ve Avusturya Kupası gibi başarıları bulunuyor. Christoph Daum son olarak kariyerinde 2016-2017 sezonunda Romanya Milli Takım’ının teknik direktörlüğünü üstlenmişti.

Acı haberi eski Fenerbahçeli futbolcu Ümit Özat, sosyal medya hesabından duyurdu. Türkiye’de birçok başarıya imza atan Daum, uzun zamandır akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Özat, Daum’un vefatıyla ilgili yaptığı paylaşımda, "Hocam Daum’un biraz önce vefat haberini aldım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bana kattıkların için teşekkür ederim, ruhun şad olsun ışıklar içinde uyu" ifadelerini kullandı.

CHRİSTOPH DAUM KİMDİR?
Christoph Daum 24 Ekim 1953'de Doğu Almanya'da dünyaya geldi. 1971 yılında Sportfreunde Hamborn 07 takımında futbola başlayan Daum 1975'te 22 yaşındayken Köln II takımına transfer oldu. Daum'un 1981'de kazandıkları Almanya Amatör Şampiyonluğu sonrası o sezon sonunda 28 yaşında futbol hayatına son verdi. Teknik direktörlük lisansını aldıktan sonra 1981 yılında amatör olarak çalışmaya başladı. Türkiye ve Avusturya'da lig şampiyonlukları yaşadı. Teknik direktörlük kariyeri boyunca 3 kez lider girdiği son haftalarda şampiyonluğu kaybetti.

Almanya, Türkiye ve Avusturya’da lig şampiyonlukları yaşayan Daum, Beşiktaş’ı 1 kez Fenerbahçe ile 2 kez şampiyon olma başarısı gösterdi.

Van'da Feqiyê Teyran Türbesi bakıma alındı Van'da Feqiyê Teyran Türbesi bakıma alındı

Türkiye kariyerinde 6 kupayla iz bırakan Daum, Türkiye Kupası, Türkiye Süper Kupası gibi başarılar elde etti. Teknik adamlık kariyerini son olarak 2017-2018 sezonunda Romanya ile sonlandırdı.

Alman çalıştırıcı Almanya dışında ilk yurtdışı deneyiminde Beşiktaş’a hem Türkiye Kupası hem de Cumhurbaşkanlığı kupasını kazandırdı.

Kaynak: Haber Merkezi