Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesine bağlı Sanat Sokağı’nda vatandaşlara Diyarbakır Ciğeri ile Şanlıurfa Ciğeri arasındaki fark ve benzerliği sorduk. Diyarbakır ciğeri üstüne ciğer olmadığını söyleyen bir vatandaş, özellikle sabah kahvaltısında yenildiğinde tadının bir başka güzel olduğunu belirtti.

Diyarbakır’daki mahallede çöpler toplanmıyor! Vatandaştan çağrı Diyarbakır’daki mahallede çöpler toplanmıyor! Vatandaştan çağrı

3-4’TE KALKIP CİĞER YEMEK İÇİN SIRAYA GİRİYOR
“Diyarbakır ciğerini yediğin zaman tadı damağında kalıp ağzında dağılıyor” diyen başka bir vatandaş, “Orijinal ciğer dediğin Diyarbakır’da yenilir. Adam sabah 3-4’te kalkıp ciğer yemek için sıraya giriyor. Bizim için temiz ciğerleri topluyorlar” diye konuştu. 

Diyarbakır Ciğer Kebap Yemek

ELAZIĞ’LI VATANDAŞ DİYARBAKIR CİĞERİ DİYOR
Aslen Elazığ’lı olup Diyarbakır’da yaşayan diğer bir vatandaşa sorduğumuzda ise şu yanıtı verdi: Diyarbakır ciğerinin tadı güzel. Urfa ciğerini tatmadım ama duyduğuma göre güzel yapmıyorlar. Elazığlıyım fakat ciğer konusunda Diyarbakır’ın üstüne tanımam” dedi.

“DİYARBAKIR CİĞERİ KIRMIZI ÇİZGİMİZ”
Diyarbakır’da yapılan ciğercilerde ortamın daha temiz olduğundan kaynaklı Diyarbakır ciğerini beğendiğini vurgulayan bir kadın vatandaş, “Ciğeri çok sevmemekle birlikte Diyarbakır’da da 2-3 defa yemişim. Her halükarda Diyarbakır ciğeri kırmızı çizgimiz” şeklinde konuştu.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL