Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetiminde bulunan Ağrı Belediyesi, kentte yeni bir park kazandırdıklarını duyurdu. Parkın tabelasına Kürtçe isme de yer verildi.

Ağrı’da kadınlar ve çocuklar için yaşam alanları yaratacağız diyen Eş Başkan Hazal Aras; “İlk parkımızın açılışını Bulut Mahallesi'nde Gökkuşağı Parkı ile yaptık, adını Gökkuşağı koyduk çünkü; Gökkuşağı hepimizin çocukluğunda umudun, heyecanın, coşkunun ve farklılıkların bir arada olmasının temsiliydi. Bugün de yaptığımız parkın ismini Mehmed Uzun Parkı olarak isimlendirdik. Mehmed Uzun modern Kürt Edebiyatı’nın öncü yazarlarından biriydi. Kürt Edebiyatı için ciddi emekler verdi. Mehmet Uzun’un o onurlu ruhunun çocukların cıvıltısıyla şad dolmasını diliyoruz ve çocuklarımızın kendinden önceki sanatçı ve edebiyatçıların onurlu mirasını devralmasını umuyoruz. Bu parkımız çocuklarımız ve kadınlarımız başta olmak üzere bütün yurttaşlarımıza hayırlı ve uğurlu olsun’’ şeklinde konuştu.

100 bini geçen tek il var! Diyarbakır’da ikinci el araç piyasası şaşırttı 100 bini geçen tek il var! Diyarbakır’da ikinci el araç piyasası şaşırttı

Parkın açılış programının ardından oyun parkında bulunan çocuklara eş başkanlarımız; futbol topu ve kek, meyve suyu ikramında bulundu.

Kaynak: Bülten