Türkiye'nin en çok gezilen illeri arasında bulunan ve turizmin başkenti olma yolunda ilerleyen Diyarbakır, ilklere imza atmaya devam ediyor. Turistlerin de gelmesiyle birlikte zengin kültürü ve birbirinden farklı halkları bir araya getiren Diyarbakır, renkli görüntülere de ev sahipliği yapıyor.

AFRİKALI GENÇ STRAN SÖYLEDİ 
Diyarbakır'a gelen turistlerin uğrak mekanı haline gelen ve merkez Sur ilçesinde bulunan Dengbêj Evi, konuklarını ağırlamaya ve misafirlerine Kürt kültürünü aktarmaya devam ediyor. Bugün de renkli bir misafirini ağırlayan Dengbêj Evi'nin yıllara meydan okuyan Dengbêjleri, Afrika'dan Diyarbakır'a gelen bir konuklarını karşıladı. Dengbêj Evi'nde bulunan Dengbêjleri dinleyen Afrikalı turist, daha fazla dayanamayarak sağ elini kulağına götürüp stran söyledi.

AFRİKALI TURİSTİ DİNLEYENLER MEST OLDU
Afrikalı turistin düzgün bir Kürtçe ile stran söylemesine şaşıran konuklar, ceplerindeki telefonları çıkarıp misafirlerini kamera kaydına alırken, Diyarbakır'ı gezmeye gelen Afrikalı turistin sesine ise mest oldular.

AFRİKALI ŞAKİRO
Afrikalı turistin düzgün bir Kürtçe hitabet ile stranını söyleyip Dengbêj'liğini göstermesi ise, vatandaşların takdirini kazandı. Dengbêj Evi'ne gelen konuklar, gezgin turist için, "Afrikalı Şakiro" lakabını taktı.

Muhabir: Devrim AKTÜRK