Diyarbakır'da otobüsler tıka basa dolu! Öğrencilerden çağrı Diyarbakır'da otobüsler tıka basa dolu! Öğrencilerden çağrı

Yükseköğretim Kurulu, Türkiye’deki 201 üniversiteyi 5 alandaki 64 göstergeye göre değerlendirdi. Raporda yer alan 5 alan; “Eğitim-Öğretim”, “Araştırma-Geliştirme, Proje ve Yayın”, “Uluslararasılaşma”, “Sürdürülebilirlik” ve “Topluma Hizmet ve Sosyal Sorumluluk” başlıklarından oluştu. 

DİCLE ÜNİVERSİTESİ DE YER ALDI!

Dicle Üniversitesi, 64 göstergenin 2’sinde (Uluslararasılaşma) devlet ve vakıf üniversiteleri arasında ilk 5 üniversite arasında yer almaya hak kazanırken, 2 göstergede ise (Eğitim-Öğretim) ilk 20 üniversite arasında yer almayı başardı.

DİCLE ÜNİVERSİTESİ “ULUSLARARASILAŞMA” ALANINDA

C.3.1 Uluslararası Değişim Programları Kapsamında Gelen Öğretim Elemanı Sayısı kategorisinde İstanbul Üniversitesinin ardından 2. sırada yer alırken,

C.3.2. Uluslararası Değişim Programları Kapsamında Gönderilen Öğretim Elemanı Sayısı kategorisinde ise İstanbul Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinin ardından 4. sırada yer aldı.
Dicle Üniversitesi resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, “Üniversitemiz “Eğitim-Öğretim” alanında ise; A.4.1 Öğrencilerin Yaptığı Sosyal Sorumluluk Projeleri Sayısının Ortalamasının Yıllara Sari Değişimi kategorisinde 10. sırada yer alırken; A.4.2 Öğrencilerin Yaptığı Endüstriyel/Sektörel Projelerin Sayısı kategorisinde ise 15. sırada yer aldı. Dicle Üniversitesi, 2025-2029 Stratejik Planı’nda belirlenen hedefler doğrultusunda diğer göstergelerde de Türkiye’nin etkin yükseköğretim kurumları arasına girmeye kararlı bir şekilde devam edecek.” İfadesi kullanıldı.

Kaynak: Haber Merkezi