Diyarbakır'ın Sur ilçesinde doğup büyüyen 39 yaşındaki hayvansever İsmail Taş, yıllardır evinde beslediği Şine ismli kedisini, alerji kapıp ilaç kullanmasına rağmen bırakmadı.

Küçüklüğünden bu yana hayvanları sevip onlarla iç içe yaşadığını söyleyen İsmail Taş, "İnsanlara anlattığında gülünç gelebiliyor bu halim. Madem alerjin varsa niye bakmaya devam ediyorsun? şeklinde tepkilerle karşılaşabiliyor insan, fakat alıştığım için kedisiz bir hayat düşünemiyorum. Ayrıca bugüne kadar baktığım tüm kediler hep kimsesiz ve müşkül durumda oldukları için onları orada bırakmak içime sığmıyordu" dedi.

"KARDEŞLERİ ARASINDA EN KÜÇÜĞÜ BANA KALDI"
Evde baktığı kedinin doğurduktan sonra tüm yavruları sahiplendirdiğini belirten Taş, "Benim evimdeki kedi de kardeşleri arasında en küçüğüydü. 5 yıldır evde besliyorum kedimi, birkaç sene önce alerjiden dolayı alerji hapları kullanıyorken yaklaşık son bir yıldır doktorumun tavsiyesi üzerine farklı farklı göz damlaları kullanmaya başladım. Bir süre sonra o ilaçları bıraktım çünkü sürekli birşey ile uğraşınca hem aksıyor hem de insan artık tamamen alerjiden kurtulduğunu düşünüyor. Fakat alerjiden kaynaklı son bir aydır gözlerimdeki yaş akıntısı artmaya başladı, tekrardan ilaç kullanmaya devam ediyorum" diye konuştu.

"KEDİ BAKMAK BENİM İÇİN ÇAREDİR"
Evde kedi beslemenin kendisi için çare olduğuna dikkat çeken İsmail Taş, beslediği kedinin her ne kadar ev kedisi olsa da aynı zamanda istediği zaman dışarıya çıkabildiği için özgürlüğünü de kısıtlamadığını ifade etti. Ayrıca  kedisinin canı sıkıldığında sokağa çıktığının da altını çizen Taş, birkaç saat veya bir iki gün aradan sonra tekrardan kapıya gelip seslendiğinde kapıyı açıp  eve aldığını dile getirdi.

"GÜNDE 4 FARKLI DAMLA KULLANIYORUM"
Kedilere olan alerjisinden dolayı günde 4 farklı ilaç kullandığının da altını çizen İsmail Taş, "İki tanesi gün içinde 4'er defa, iki tanesi de sabah ve akşam 1'er tane olmak üzere 4 farklı ilaç kullanıyorum. Doktorun bana dediği şey "kedilerden uzak durmadığın sürece bu alerji devam edecek" benimde uzak durmam mümkün değil çünkü evin bir bireyi haline gelmiş durumda. Her hafta pazartesi günleri doktor kontrolüne gidiyorum. Bu hafta pazartesi günü tekrar gideceğim. Ya ilaçları değiştirecek ya da ilaçların sayısı artacak, son karar doktorundur. Bu şekilde hayat devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Yok artık! Diyarbakır’da 60 milyon liraya satılık villa Yok artık! Diyarbakır’da 60 milyon liraya satılık villa

"10 GÜN BOYUNCA ANTİBİYOTİK TEDAVİSİ UYGULANDI" 
Kedisinin geçen günlerdeki yağmurlu havalarda dışarı çıkıp 5 gün boyunca sokakta kalarak hastalandığını söyleyen İsmail Taş, "Eve geldiğinde kedimi tanıdığım için sesinden anladım hastalandığını. Hemen veterinere götürdüm, 10 gün boyunca antibiyotik tedavisiyle birlikte solunum yolları daraldığından ötürü kuru mama da yiyemiyordu. Mecbur bende ona yaş mama takviyesi yapıyordum ki hem karnı doysun hem de bir an önce sağlığına kavuşsun. Şu anda cin gibidir" şeklinde konuştu.

"SOKAK HAYVANI DEYİP GEÇMEYİN"
Son olarak insanların sokak hayvanlarına iyi davranmasını istediğini sözlerine ekleyen Taş, "Benim alerjim var diye herkesin olacağı anlamına gelmiyor. Evde hayvan beslemek çok samimi söylüyorum insanın psikolojisine çok geldiğini fark ettim. Bu illa kedi olacak diye bir şey yok. Kuş, serçe veya  köpek de olabilir. Kısacası ne olursa olsun evin içinde bir canlı olsun. Özellikle de yalnız yaşayan insanlar için söylüyorum" dedi.

Muhabir: Abdullah ÇAKIL