Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 17 Temmuz’da verilen öğlen yemeğinden ötürü çok sayıda hasta, refakatçi ve sağlık çalışanı zehirlendi. Soruşturma başlatıldığını duyuran Başhekim Prof. Dr. Akıl, zehirlenen kişi sayısının 30 olduğu ve personellere rapor verilmediği iddialarına yanıt verdi.

Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl

“30 PERSONEL ZEHİRLENDİ”
Dicle Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Ata Akıl’ın açıklaması şöyle: “17 Temmuz 2024 tarihinde hastanemizde yaşanan gıda zehirlenmesi şüphesi olayı ile ilgili olarak, ilk akşam saatlerinde acil servise başvuran kişi sayısı yaklaşık 30 olmuştur. Enfeksiyon Komitesi'nin değerlendirmesine göre, gıda zehirlenmesinin belirtileri 48 saat, bazı durumlarda ise 72 saate kadar sürebilmektedir. Bu değerlendirmeler doğrultusunda, gerekli tüm tedbirler alınmıştır.

Besin zehirlenmesi şüphesiyle ilk günden bu tarafa benzer şikayet ile başvuran personellerimiz tedavi süreçleri ile ilgili hastanemizce gerekli koordinasyon sağlanarak olayın öğrenildiği ilk andan itibaren gerekli tedbirler alınmış ve bir aksamaya mahal verilmeden süreç yöneltilmiştir.

“PERSONELLERE İSTİRAHAT RAPORU VERİLMİŞTİR”
Bazı basın ve yayın kuruluşlarında çıkan sağlık raporu verilmedi iddialarıyla ilgili olarak, 17 Temmuz 2024'ten bu yana zehirlenme şüphesi şikayetiyle başvuran tüm hastalar detaylı bir şekilde değerlendirilmiş ve hekimlerimiz tarafından gerekli görülen personellere istirahat raporu verilmiştir.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Hastanemizde yemek hizmetleri yüklenici firma tarafından sağlanmaktadır. Yemek hizmeti, gıda güvenliği ve hijyen kontrolleri açısından yönetim ve idari personelimiz tarafından düzenli olarak denetlenmekte ve takip edilmektedir. Yapılacak idari soruşturma sonucunda herhangi bir ihmal tespit durumunda, gerekli işlemler yönetim tarafından yapılacaktır.

Dicle Üniversitesi yabancı öğrenci sayısı belli oldu! Dicle Üniversitesi yabancı öğrenci sayısı belli oldu!

YEMEK İNCELENİYOR
Gıda zehirlenmesi şüphesine neden olduğu tespit edilen 17 Temmuz 2024 tarihli öğle yemeği numuneleri kurulan komisyon tarafından, saklanma alanlarından alınarak Diyarbakır Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontol Laboratuvar merkezine gönderilmiştir. Bu süreçte yapılan idari incelemeler sonucunda elde edilen tüm bulgular kamuoyuna şeffaf bir şekilde aktarılacaktır.

Bu vesileyle olaydan etkilenen tüm personelimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz
Saygılarımızla.”

Kaynak: Haber Merkezi