Diyarbakır ve Adana Türkiye’nin doğusunda bulunan iki kent. Bu iki şehir arasında çeşitli ulaşım araçlarıyla sık sık seyahat ediliyor. Bu nedenle Diyarbakır Adana arası kaç km olduğu araştırılıyor. İki şehir arasındaki mesafe sorusunun cevabı, iki şehir arasında seyahat planlayan kişiler için önem taşıyor. Peki, Diyarbakır Adana arasında kaç kilometre var? Diyarbakır’dan Adana’ya otobüsle, uçakla ve özel araçla gitmek kaç saat sürüyor? İşte Diyarbakır-Adana arasındaki mesafe…

Diyarbakır Sur Surlar Burç

Antep'te temel kazısında 4 odalı mezar bulundu! Antep'te temel kazısında 4 odalı mezar bulundu!

DİYARBAKIR ADANA ARASI KAÇ KM? UÇAKLA GİDİLİYOR MU?
Birçok vatandaş Güneydoğu Bölgesi’nde yer alan ve her yıl onlarca kişinin ziyaret ettiği Diyarbakır ile Akdeniz Bölgesi’nin önemli şehirlerinden Adana arasındaki mesafeleri, varış zamanlarını sıklıkla araştırıyor. İki şehir arasındaki seyahatlerin daha düzenli ve daha sağlıklı olması için öncesinde planlama yapmak önemlidir.

Diyarbakır ve Adana şehirleri arasındaki mesafenin kişilerin tercih ettiği ulaşım yöntemlerine göre değişiklik göstermektedir. İki şehir arası özel araç ile 0-52 otobanı üzerinden 524 kilometre bir mesafeye denk gelmektedir. Bir diğer ulaşım seçeneği de ücretli otoban üzerinden ulaşım. Bu mesafede ise Adana Diyarbakır arası 560 km yol sürmektedir. Bu mesafe, otobüs ile yaklaşık 600 kilometredir. Diyarbakır Adana arası mesafe uçakla ise, 440 kilometredir. 

DİYARBAKIR ADANA ARASI YOLCULUK KAÇ SAAT SÜRÜYOR?
Karayolu bağlantısı sağlayan birden fazla yol bulunan Diyarbakır-Adana arası özel aracıyla seyahat eden kişiler için Diyarbakır Adana arası yolculuklar yaklaşık 6 saat sürmektedir.

Daha kolay ve hızlı ulaşım alternatifi sunan uçak ile seyahat ise 1 saat 30 dakika sürmektedir.

Diyarbakır Adana arası otobüsle yaklaşık 550-600 kilometredir. Bu da iki şehir arasındaki otobüsle yapılacak yolculuk yaklaşık 8 saat sürmektedir.

Diyarbakır Adana arası yaklaşık 42-45 litre yakmaktadır. Buna göre güncel benzin, mazot, dizel fiyatları üzerinden aracınızın ne kadar yakacağını hesaplanabilir. 

Kaynak: Haber Merkezi