Çiftçi, Maraş merkezli depremlerde etkilenen Diyarbakır’da depremzedeler için Silvan yolu üzeri Dicle Nehri kenarında kurulan çadırlara ilişkin, alanın bilinçli olarak tercih edildiğini ve oluşabilecek tehlikelerin önlenebilecegini belirtti.

Çiftçi'nin açıklaması şöyle: 

"-Çadırkentler’de en büyük risk yangın riskidir. Su kaynaklarına yakın yerde kurulması tercih sebebidir.

- Soğuk yerde kuruldu endişesi yersiz bir endişedir.. Bir ay sonra soğuklar değil sıcaklar sorun olacaktır. Serin yerde olması avantaj olacaktır.

- Taşkın riski ancak baraj patlarsa vardır. O halde dahi barajdan Çadırkent alanına suyun gelmesi en erken 6 saatte olacaktır.. Bu süre tahliye için yeterlidir.

- Sinek sorunu ilaçlamalarla çözülebilir bir sorundur, nitekim suyun hemen yan tarafından yoğun villa konutları mevcuttur.

- Şehirden izole eleştirisi de yersiz bir eleştiridir.. Çadırkent şehirin hemen girişinde ve ana yol üzerindedir.. Sosyal açıdan seçilen yer uygun bir yerdir.. Ayrıca Çadırkentin içerisinde yeterli sosyal donatı alanları olacaktır.

- Çadırkentte, yangın,boğulma,taşkın vb.her türlü güvenlik önlemi düşünülmüş ve uygulanmıştır."

TMMOB TEPKİ GÖSTERMİŞTİ!
Öte yandan TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu, Büyükşehir Belediyesi ve AFAD tarafından depremzedeler için Dicle Nehri kenarına çadır kent kurulmasına tepki göstermişti. TMMOB geçtiğimiz yıllarda Dicle Nehri’nde yaşanan taşkın ve sel olaylarına dikkat çekerek “Bilimi, tekniği, sosyolojik yaklaşımdan uzak bir yöntemin uygulanıyor olmasına razı değiliz” açıklaması yapmıştı.

“TMMOB'dan ‘Çadır Kent’ uyarısı: Taşkın ve sel riski var!” haberi için TIKLAYINIZ

Editör: Fatih Suruç