Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 2022 yılında Diyarbakır’da ilk defa düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali, 2023 yılında da düzenlendi. 2024 yılında 16 şehirde düzenlenecek olan festival Diyarbakır’da da düzenlenecek. Diyarbakır'da "Sur Kültür Yolu Festivali" 12-20 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ BAŞVURULARI TALEBİNİ İPTAL ETTİ
Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl 14-22 Ekim tarihlerinde düzenlenecek olan 3'üncü Sur Kültür Yolu Festivali hazırlıkları devam ederken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi festival de yapılacak bazı etkinliklere yönelik bir karar aldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, festival kapsamında, gerçekleştirilecek bazı etkinlikler nedeniyle Büyükşehir Belediyesi'ne Cemilpaşa Kent Müzesi, Dengbej Evi, Keçiburcu ve Şehzadeler Konağa için başvuru yaptı. Ancak Büyükşehir Belediye yapılan başvuruya ilişkin bazı başvuruların iptal etti.

Diyarbakır Büyükşehir’den Sur Kültür Yolu Festivali Kararı!

Narin cinayetinde savcıya göre katil kim? İşte failler Narin cinayetinde savcıya göre katil kim? İşte failler

BÜYÜKŞEHİRDEN GEREKÇELİ İPTAL 
Sabah’ın haberine göre, Diyarbakır Büyükşehir Belediye EŞ Başkanı Ayşe Serra Bucak Küçük, İl Kültür Müdürlüğü'ne gönderdiği yazıda şu ifadeleri kullandı: 

KEÇİBURCU İLE ŞEHZADELER KONAĞI HARİC
"Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığına bağlı mekânlarda Sezai Karakoç Kültür ve Kongre Merkezi'nin tüm salonları, Şehzadeler Konağı, Cemilpaşa Kent Müzesi, Keçiburcu ve Dengbej Evi 12-20 Ekim 2024 tarihleri arasında etkinlik düzenlemek istediğiniz ve buna cevaben ilgi (b)'de kayıtlı yazımız ile bu talebe uygunluk verildiği görülmüştür. Ancak, bugüne kadar belirtilen tarihlerde hangi etkinliklerin; hangi gün ve saatlerde yapılacağı hakkında tarafımıza bilgi verilmemiştir. Dolayısıyla söz konusu tarihlerde hem kendi çalışmalarımızı planlamakta zorluk yaşamaktayız hem de harici organizasyon şirketlerinden, kişi ve kurumlardan gelen taleplere sarih cevaplar verememekteyiz. Buna göre; bahsi geçen tarihler için verilen uygunluk görüşü Belediyemizin Stratejik Planında yer alan sosyal ve kültürel vaatleri yerine getirmek, gerek kentteki gerekse Türkiye'nin farklı yerlerinden sivil toplum kuruluşları ve sanatçıların yoğun salon talepleri dikkate alınarak ilgi (a)'da kayıtlı yazınız yeniden gözden geçirilmiş olup Keçiburcu ile Şehzadeler Konağı haricindeki yer talepleriniz iptal edilmiştir."

Kaynak: Sabah