İşçi Sağlığı ve İş Güvenliği’nin (İSİG) hazırladığı 2023 Eylül-2024 Ağustos eğitim öğretim yılında meydana gelen çocuk işçi ölümleri raporuna göre, son bir yıl içerisinde 66 çocuk işçi hayatını kaybetti.

66 ÇOCUK İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ!

İSİG’in raporuna göre, 7 çocuk İstanbul’da; 5 çocuk Şanlıurfa’da; 4’er çocuk Adana, Kocaeli ve Konya’da; 3’er çocuk Ankara ve Kayseri’de; 2’şer çocuk Çorum, Gaziantep, Hatay, Malatya ve Manisa’da; 1’er çocuk Adıyaman, Aksaray, Antalya, Ardahan, Aydın, Balıkesir, Bartın, Batman, Bayburt, Bursa, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Isparta, Karaman, Kilis, Kütahya, Mersin, Muğla, Niğde, Ordu, Şırnak, Zonguldak ve Irak’ta çalışırken hayatını kaybetti.

KIRLAR DA DEĞİL KENTLERDE YAŞANIYOR

Diyarbakır Büyükşehir Nevzat Bahtiyar'a para cezası kesti: İşte nedeni Diyarbakır Büyükşehir Nevzat Bahtiyar'a para cezası kesti: İşte nedeni

2023 ve 2024 arasında 24 çocuk işçi tarım sektöründe hayatını kaybederken, 17 çocuk sanayi sektöründe hayatını kaybetti. 13 çocuk inşaat sektöründe, 12 çocuk ise hizmet sektöründe hayatını kaybetti.

Kentlerde hayatını kaybeden çocuk işçilerin oranı yüzde 64 seviyelerine çıktı.

Muhabir: Onurcan GÜLER