Deprem riski taşıyan illeri duyuran MTA, birinci derece, ikinci derece ve üçüncü derece diye ayırarak en riskli yerleri ve en güvenli illeri açıkladı.

FAY HATLARININ RİSK DÜZEYLERİNDE ÜÇ RİSK KATEGORİSİ VAR!

Diyarbakır Büyükşehir Nevzat Bahtiyar'a para cezası kesti: İşte nedeni Diyarbakır Büyükşehir Nevzat Bahtiyar'a para cezası kesti: İşte nedeni

Birinci Derece Riskli Bölgeler arasında yer alan iller şu şekilde: İzmir, Balıkesir, Manisa, Muğla, Aydın, Denizli, Isparta, Uşak, Bursa, Bilecik, Yalova, Sakarya, Düzce, Kocaeli, Kırşehir, Bolu, Karabük, Hatay, Bartın, Çankırı, Tokat, Amasya, Çanakkale, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Muş, Hakkari, Osmaniye, Kırıkkale ve Siirt gibi iller bu kategoriye giriyor. Bu bölgelerde aktif fay hatları doğrudan kent merkezlerinden geçiyor.

Fay Yedisufayi

DİYARBAKIR İKİNCİ RİSKLİ BÖLGELER ARASINDA!

İkinci Derece Riskli Bölgeler: Tekirdağ, İstanbul, Bitlis, Kahramanmaraş, Van, Adıyaman, Şırnak, Zonguldak, Afyon, Samsun, Antalya, Erzurum, Kars, Ardahan, Batman, Iğdır, Elazığ, Diyarbakır, Adana, Eskişehir, Malatya, Kütahya ve Ağrı gibi iller ikinci derece risk kategorisinde bulunuyor.

Üçüncü Derece Riskli Bölgeler: Eskişehir, Antalya, Tekirdağ, Edirne, Sinop, İstanbul, Kastamonu, Ordu, Samsun, Giresun, Artvin, Şanlıurfa, Mardin, Kilis, Adana, Gaziantep'in bazı bölgeleri ve Kahramanmaraş, Sivas, Gümüşhane, Bayburt, Kayseri, Yozgat, Çorum, Ankara, Konya, Mersin ve Nevşehir gibi iller üçüncü derece risk kategorisinde değerlendiriliyor.

DEPREM RİSKİNİN AZ OLDUĞU YERLER NERELER?

Türkiye’de deprem konusunda en az riskli olan illerin birçoğu ise Karadeniz Bölgesi ve İç Anadolu Bölgesi’nde bulunuyor. İşte deprem riski az olan yerler:

Sinop, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Kırklareli, Ankara, Edirne, Adana, Nevşehir, Niğde, Aksaray, Konya ve Karaman.

Muhabir: Onurcan GÜLER