Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı Bağ Evi’nde Bağ Bozumu Şenliği düzenlendi. Renkli etkinliklere sahne olan şenliğe Belediye Eş Başkanları Leyla Ayaz ve Siraç Çelik, Eş Başkan Yardımcıları Jiyan Aslan ve Reşat Yücel, Meclis üyeleri, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Berktaş, birim müdürleri ve çok sayıda yurttaş katıldı.

Etkinliğe katılanlar Bağ Evi’nde kurslara katılan kadınlar, çocuklar ve gençlerin aylardır yaptıkları çalışmaları görme imkanı buldu. Kadın emeği sergisi ile kursiyerlerin tasarım atölyesinde yaptığı ürünler sergilendi. Resim kursuna katılan çocuklar da bir sergi düzenledi.

Diyarbakır Büyükşehir'den Kocaköy'e dev yatırım! Diyarbakır Büyükşehir'den Kocaköy'e dev yatırım!

“BAĞLAR’I 5 YIL BİRLİKTE YÖNETECEĞİZ”
Eş Başkanlar etkinlikte birer konuşma yaparak, tüm kursiyerleri ve çalışanları tebrik etti. eş başkan Leyla Ayaz yaptığı konuşmada, 5 aylık bir süreçte bütün birimlerin büyük bir emek verdiğini ve bu emeğin karşılığında ortaya başarılı işler çıktığını ifade etti:

“Halka rağmen değil halkla beraber, birlikte karar aldığımız bir 5 yıl yürüteceğiz” diyen Ayaz, Bağlar’ın genel durumuna özelliklede yaşanan derin yoksulluğa ilişkin konuştu. Kadınlar için eğitim atölyeleri, okuma yazma kursları, farkındalık atölyeleri gibi kadın çalışmalarının kendileri için gurur kaynağı olduğunu belirten Ayaz, şöyle devam etti: “Biz Bağlar Belediyesi yönetimi olarak, Bağlar’ı kadın cinayetlerinin olmadığı, kadın istihdamının yükseldiği, kadınların özgürce yürüyebildiği, özgürce konuşabildiği ve kendi ekonomisini oluşturabileceği bir ilçe haline getirmek için hedeflerimiz var ve bunu sizlerle birlikte yapacağız.”

“KAYYIMLAR YILLARCA GENÇLER İÇİN HİÇBİR ŞEY YAPMADI”
Siraç Çelik ise kayyımların yıllarca gençler için yararlı hiçbir çalışma yapmadığını vurgulayarak, kendilerinin 5 aylık kısa bir sürede önemli çalışmaları hayata geçirdiklerini dile getirdi. Konservatuarı kazanan öğrencilerin başarısına işaret eden Çelik, “Biz bunlarla da yetinmiyoruz daha iyi çalışmalar yapmak istiyoruz” diye konuştu.

Eş Başkanlar konuşmalarının ardından Bağ Evi’nde konservatuara hazırlık kursu alan ve hepsi de üniversiteye yerleşen öğrencileri tebrik etti.

Şenlik, çocuk halk oyunları, kadın halk oyunları, bağlama ve gitar dinletisi, erbane grubu, Bağ Evi müzik grubunun sahne almasıyla devam etti.

Son olarak meşalelerle sahneye çıkan müzik grubu görsel şölen oluşturdu.

Şenlik halaylarla devam etti.

Kaynak: Bülten